lv
nvrJVbFcikB5dnnC5dPVzby7TbUrX3dVRZ0ZDPBx
2763601

Latvijas atbalsts Ukrainai sasniedz vismaz 587 miljonus eiro jeb 1% no IKP

Latvijas atbalsts Ukrainai sasniedz vismaz 587 miljonus eiro jeb 1% no IKP

VARAM uzņem Ukrainas pārstāvju delegāciju

Šodien, 5.decembrī, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ar Ārlietu ministrijas (ĀM) atbalstu uzņem delegāciju no Ukrainas Čerņihivas apgabala, lai sniegtu metodisku atbalstu Ukrainas Čerņihivas apgabala attīstības jeb rehabilitācijas programmas izstrādē, daloties ar pieredzi sociāli ekonomiskās un telpiskās teritoriālās attīstības plānošanā un īstenošanā dažādos pārvaldes līmeņos, kā arī informācijas komunikāciju tehnoloģiju (IKT) izmantošanā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa: "Liels prieks, ka šīs sadarbības ietvaros mums ir iespēja dalīties pieredzē un mācīties vienam no otra reģionālās attīstības un plānošanas jomā. Esam gatavi sniegt nepieciešamo atbalstu Čerņihivas apgabalam. Latvija ir aktīvi atbalstījusi un atbalstīs Ukrainu tās ceļā uz Eiropas Savienību. Latvijas atbalsts Ukrainai sasniedz vismaz 587 miljonus eiro jeb 1% no iekšzemes kopprodukta. Valdība paredzējusi atbalstu Ukrainai arī nākamajā gadā, no valsts budžeta līdzekļiem novirzot, piecus miljonus eiro sociālo objektu rekonstrukcijas projektiem (t.sk. izglītības un veselības aprūpes iestādēm)."

Vizītes ietvaros paredzēts tikties ar Rīgas plānošanas reģiona, Rīgas valstspilsētas, Jūrmalas valstpilsētas, Jelgavas valstspilsētas un Jelgavas novada vadību un ekspertiem, iepazīstinot ar praktisko pieredzi teritorijas attīstības plānošanas un īstenošanas jautājumos, kā arī apmeklējot pakalpojumu sniegšanas vietas un citus infrastruktūras projektus. Tāpat paredzēts sniegt zināšanas par sabiedrības līdzdalību teritorijas attīstībā, vietas identitātes nozīmi, labās pārvaldības principiem, teritorijas atjaunošanas projektiem.

Ukrainas Čerņihivas apgabala pārstāvji izvērtēs Latvijas pieredzes piemērošanas iespējas Čerņihivas apgabalā, ņemot vērā tā sociāli ekonomiskās attīstības tendences un ģeopolitisko situāciju, t.sk. vienojoties par tēmām, ko paredzēts padziļināti apskatīt vebināra formātā š.g. decembrī, kā arī par turpmākās sadarbības perspektīvām.

Vizīte tiek organizēta Ārlietu ministrijas finansētā projekta ietvaros "Metodiskais atbalsts Ukrainas Čerņihivas apgabala atjaunošanas programmas izstrādei".

Savukārt 6.decembrī ministrei Ingai Bērziņai paredzēta tikšanās ar Ukrainas ministra vietnieku kultūras un informācijas politikas jomā integrācijai Eiropas Savienībā Tarasu Ševčenko, lai pārrunātu decentralizācijas jautājumus.

Par Eiropas gada koku Latvijā kļuvis Kaņepju dižozols Valmieras novadā

Kaņepju dižozols Valmieras novadā ir kļuvis par Eiropas gada koku Latvijā un ir izvirzīts fināla kārtai konkursā par titulu "Eiropas gada koks".

Šogad pēc biedrības "Esam Jērcēniem" ierosinājuma, Kaņepju dižozols, kas atrodas Jērcēnu pagastā, Valmieras ...

Četru gadu laikā samazinājies Latvijas skolēnu sniegums matemātikā un lasīšanā

Četru gadu laikā Latvijas skolēnu snieguma matemātikā un lasīšanā samazinājies, dabaszinātnēs - audzis, liecina otrdien publiskotie Ekonomikas sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Starptautiskās skolēnu novērtēšanas programmas "PISA 2022" pirm...

Satiksmes ministrija Rīgas lidostu redz kā Ziemeļeiropas centru (+VIDEO)

Neskatoties uz krīzi ES ekonomikā, sekmīgi turpinās Latvijas gaisa transporta attīstība.

Lidosta “Rīga” ir strauji augošs Ziemeļeiropas gaisa satiksmes mezgls, kas savieno Baltijas valstis ar Eiropas darījumu centriem un iecienītiem atpūtas galamērķiem,...



Komentāri