lv
FMT3GHQ5UVqYhj7Z4ELc4IY627BnhXBnqdHgoT0p
2741537

Latvijas, Lietuvas un Polijas prezidenti boikotē COP28 kopbildi

Latvijas, Lietuvas un Polijas prezidenti boikotē COP28 kopbildi

Latvijas, Lietuvas un Polijas prezidenti piektdien boikotēja valstu līderu kopējo fotografēšanos Dubaijā notiekošajā ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 28.sesijā (COP28), jo kopbildē piedalījās Aleksandrs Lukašenko.

"Būtu liekulīgi stāvēt plecu pie pleca ar tās valsts vadītāju, kas kļuva par Krievijas agresijas pret Ukrainu placdarmu, un, it kā nekas nebūtu noticis, apspriest pasaules nākotni un klimata pārmaiņas," norādīts Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas komentārā.

"Baltkrievijas režīms veicina pasaules nākotnes iznīcināšanu un kopā ar Krieviju ir atbildīgs par to, kas notiek Ukrainā, sākot no cilvēku upuriem un beidzot ar katastrofālo ietekmi uz vidi," uzsvēra Nauseda.

"To sauc par "ģimenes foto". Lukašenko nepieder pie ģimenes, kuras daļa mēs vēlamies būt," viņš piebilda.

Lukašenko dēļ kopējo fotografēšanos boikotēja arī Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs un Polijas prezidents Andžejs Duda.

Atbildot uz jautājumu, vai Rinkēvičs boikotējis kopbildes uzņemšanu, prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris aģentūrai LETA apstiprināja šādu faktu.

Jau ziņots, ka Rinkēvičs piektdien un sestdien piedalās ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 28.sesijā (COP28) Dubaijā.

Latvija ir viena no pirmajām valstīm ES, kas ieviesa zibmaksājumus (+VIDEO)

Mūsu valstī ir atrasta lieliska alternatīva skaidrai naudai un maksājumu kartēm, norāda eksperti.

Mazie uzņēmumi, kam šobrīd karšu pieņemšana nav pievilcīga augsto izmaksu dēļ, būs īpaši ieinteresēti izmantot maksājumus ar visaptverošu maksājumu lietotn...

Ševcova gūst trīs vārtus, Latvijas sieviešu izlase ziemīgā futbolā droši uzvar Andoru
Olgai Ševcovai izceļoties ar trīs gūtiem vārtiem, Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien UEFA Nāciju līgas mačā mājās ar rezultātu 4:0 (2:0) uzvarēja Andoru.
Valsts mežos katra ģimene drīkst cirst vienu eglīti Ziemassvētkiem

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) apsaimniekotajās teritorijās arī šogad katra ģimene, gatavojoties svētkiem, var nocirst vienu Ziemassvētku eglīti, liecina LVM publiskotā informācija.

Iedzīvotājiem ieteikts apsekot LVM teritorijas izmantojot "LVM GEO" li...



Komentāri