lv
IuXy9g6GMxet90TTBJtGgSfuUf1DamD54x43IlQk
2736160

Aptauja: Latvijā 21% iedzīvotāju baidās kļūt par krāpnieku upuri

Aptauja: Latvijā 21% iedzīvotāju baidās kļūt par krāpnieku upuri

Latvijā 21% iedzīvotāju atzīst, ka baidās krist krāpnieku nagos, jo nav pārliecināti, ka spētu atpazīt to izliktās lamatas, informē "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Visvairāk cilvēkus biedē iespēja uzķerties uz viltus interneta veikalu piedāvājumu - tā norāda 49%.

Vienlaikus vairums jeb 58% Latvijas iedzīvotāju ir pārliecināti, ka atpazītu krāpniecisku zvanu, īsziņu vai vēstuli, tāpēc nekad nekļūtu par krāpnieku upuriem.

Nonākot aci pret aci ar krāpšanas riskiem, drošāki par sevi jūtas vīrieši - 65% vīriešu ir pārliecināti, ka atpazītu krāpnieku slazdus, kamēr sieviešu vidū šādu pārliecību izrāda tikai puse aptaujāto.

Tāpat par sevi pārliecinātāki ir gados jauni cilvēki - aptuveni trīs ceturtdaļas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 39 gadu vecumam uzskata, ka zina, kā neiekrist krāpnieku slazdos, kamēr pārējās vecuma grupās šis rādītājs svārstās vien no 44% līdz 58% robežās.

Latvijas iedzīvotāji visvairāk baidās no viltus interneta veikaliem (49%), kā arī tādiem krāpšanas veidiem kā negodīgi tirgotāji (37%), investīciju krāpšana (28%) un viltus loterijas (24%). Savukārt krāpnieciski zvani, īsziņas vai e-pasti pavirzījušies otrajā plānā.

Jaunieši līdz 29 gadu vecumam krietni biežāk nekā citi uztraucas, ka viņus varētu apkrāpt tirgotāji, savukārt iedzīvotāji virs 60 gadu vecuma biežāk nekā pārējie baidās no krāpnieciskiem e-pastiem un viltus loterijām. Domājot par atsevišķiem krāpšanas veidiem, vīrieši kopumā jūtas daudz drošāki par sevi, tomēr tāpat kā sievietes visvairāk baidās iekrist viltus interneta veikalu un negodīgu tirgotāju lamatās.

Latvijas cilvēki darbā izdeg, atzīmē eksperte (+VIDEO)

Tikai ceturtajai daļai mūsu valsts reģionu iedzīvotāju ir pietiekami daudz laika atpūtai.


Tikai 10% Latvijas iedzīvotāju apstiprina, ka piekrīt apgalvojumam: “Man pietiek laika aktivitātēm ārpus darba”, vēl 31% norādījis, ka drīzāk piekrīt, noskaidrots ...

TIEŠRAIDE: Pasaules kausa posms biatlonā. Vīriešu stafete
Latvijas vīriešu biatlona kvartets ceturtdien Zviedrijā startē Pasaules kausa sezonas pirmā posma stafetē. Sacīkstes tiešraidē var redzēt LTV7 un LsM.lv.
Latvijas IKP deviņos mēnešos samazinājies par 0,6%

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad deviņos mēnešos salīdzināmajās cenās samazinājies par 0,6%, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, tostarp trešajā ceturksnī, pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem datiem, IKP samazinājies par 0,7%, lie...



Komentāri