lv
ktagCE2X9zvEXIxKEqnCwsHOIMNp3Irb3kJS1dGC
2726218

Biedrībai «Ukrainas māja Latvijā» lietošanā nodos ēku Rīgā

Biedrībai «Ukrainas māja Latvijā» lietošanā nodos ēku Rīgā

Biedrībai "Ukrainas māja Latvijā" bezatlīdzības lietošanā tiks nodots valsts nekustamais īpašums Strūgu ielā 4, Rīgā, kur iepriekš atradās Valsts izglītības satura centrs (VISC), otrdien nolēma valdība.

Nekustamais īpašums, kas atrodas Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valdījumā, sastāv no zemes vienības 681 kvadrātmetru platībā un divām būvēm - Valsts jaunatnes iniciatīvu centra un garāžas. Nekustamā īpašuma atlikusī bilances vērtība uz šā gada 31.oktobri tiek lēsta 60 765 eiro apmērā.

Nekustamais īpašums nav nepieciešams ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu funkciju nodrošināšanai, apliecināja IZM.

Nekustamais īpašums tiks nodots biedrībai, lai tā varētu sadarboties ar Ukrainas un Latvijas izglītības, zinātnes un kultūras iestādēm, popularizēt Ukrainas kultūru un vēsturi Latvijā, organizēt Ukrainas un Latvijas starpkultūru izglītības projektus, darbnīcas, ukraiņu un latviešu valodas klubu, literatūras lasīšanas klubu, koncertus un citus pasākumus. Tāpat iecerēts organizēt atbalsta pasākumus ukraiņu bēgļiem Latvijā, kā arī sniegt humāno palīdzību cietušajiem reģioniem un to civiliedzīvotājiem Ukrainā.

Biedrības spēju segt ar nekustamā īpašuma uzturēšanu saistītos izdevumus apliecinājusi arī Ukrainas vēstniecība Latvijā.

25% skolēnu uzskata, ka Latvija pēc 10 gadiem atradīsies Krievijas sastāvā

Latvijas skolēni apzinās demokrātijas vērtību un spēj identificēt Latvijas drošības garantus, taču bažas rada tā skolēnu grupa, kas netic Latvijas ilgtspējai un nākotnei, pauda Latvijas Universitātes vadošā pētniece Ireta Čekse, iepazīstinot ar starpta...

Latvijā noritēs viens no kormūzikas konkursa «Eiropas Grand Prix» posmiem

Jūrmalā organizētais Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss izcīnījis iespēju rīkot Eiropas "Grand Prix" koru konkursu.

Latvija turpmāk būs viena no sešām konkursa dalībvalstīm un konkursa posmiem, savukārt pasākuma fināla konkurss, kurā uzstājas ...

Ventspils Mākslas skola radījusi galda spēli lībiešu valodas iepazīšanai

Šonedēļ atklāta Ventspils Mākslas skolas veidotā galda spēle "Loto lībiešu valodas iepazīšanai un apguvei", informē Ventspils Izglītības pārvalde.

Šādu spēli Ventspils Mākslas skola veidojusi, lai veicinātu kultūras mantojuma saglabāšanu, jo Ventspils n...



Komentāri