lv
tpgyiOhpBlq3WQhWhbhVjKi72xfTVo2cd1wlTIWX
2725546

Ventspils Mākslas skola radījusi galda spēli lībiešu valodas iepazīšanai

Ventspils Mākslas skola radījusi galda spēli lībiešu valodas iepazīšanai

Šonedēļ atklāta Ventspils Mākslas skolas veidotā galda spēle "Loto lībiešu valodas iepazīšanai un apguvei", informē Ventspils Izglītības pārvalde.

Šādu spēli Ventspils Mākslas skola veidojusi, lai veicinātu kultūras mantojuma saglabāšanu, jo Ventspils novadā savulaik lībieši dzīvojuši un līdz pat mūsdienām dažviet sastopami vietu nosaukumi, kā arī saglabājušās viņu tradīcijas.

Spēle izgatavota sadarbībā ar Latvijas Universitātes Lībiešu institūtu. Tā papildināta ar Ventspils Mākslas skolas audzēkņu gleznojumiem un, lai veicinātu Latvijas vēsturiskās kultūras daudzveidības saglabāšanu, izgatavotos spēļu eksemplārus dāvinās Ventspils pirmskolas iestādēm, sākumskolām, kultūras iestādēm un lībiešu organizācijām.

Lai veicinātu piederības sajūtu lībiešu kultūrtelpai un reģionam, Lībiešu gada ietvaros izveidots arī izziņas maršruts, kas sākas Ovīšos un noslēdzas Kolkā. Spēle un izziņu maršruts izstrādāts par finansējumu, kas iegūts no Valsts kultūrkapitāla fonda.

EUROLIFE un GRAWE — kopā uz panākumiem!

Šodienas pasaule – tas ir ārkārtīgi straujš tehniskais progress un globālas izmaiņas ekonomiskajā un politiskajā dzīvē, kas neļauj prognozēt pat tuvāko nākotni.

Kas ir nemainīgs un svarīgs tieši šodien? Tā ir cilvēka dzīvības vērtība, mums tuvo un dārgo...

Pirms 80 gadiem Teherānā Rūzvelts un Čērčils atdeva Baltiju Staļinam (+VIDEO)

Par Baltijas valstu pievienošanu PSRS rīkojams plebiscīts (tautas nobalsošana) nenoteiktā nākotnē, bet ne starptautiskā kontrolē, tā nolēma sabiedroto vadītāji.

Teherānas konference notika laikā no 1943. gada 28. novembra līdz 1. decembrim Teherānā, Otr...

Vērtē iespējamus ētikas pārkāpumus LTV sižetā par uzņēmēja Ļubkas slepkavību

Sabiedrisko mediju ombuds Anda Rožukalne sākusi vērtēt iespējamus ētikas pārkāpumus Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Panorāma" sižetā par Rēzeknes uzņēmēja Andra Ļubkas slepkavības notikumiem.

"Panorāmas" sižetā intervēta uzņēmēja Andra Ļubkas iesp...



Komentāri