lv
D7h48g6lprZ3z8Ggf44wjYyHomFAaZtARDggyD1o
2713676

Saeimā vērtēs Ķekavas iniciatīvu par vardarbības novēršanu skolās

Saeimā vērtēs Ķekavas iniciatīvu par vardarbības novēršanu skolās

Decembra sākumā, 6.decembrī, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā skatīs iedzīvotāju iniciatīvu par vardarbības novēršanu skolās.

Iniciatīvas autore ir Ķekavas novada pašvaldība, kas aicina radīt tiesisku pamatu, lai valsts un pašvaldību iestādēm būtu "reālas pilnvaras" vardarbības apkarošanai Latvijas skolās.

Iniciatīva tapa pēc tam, kad oktobra sākumā Ķekavas vidusskolā mācību iestādes telpās kāds 9.klases skolēns piekāva citu skolas audzēkni.

Iniciatīva rosina Saeimu grozīt Bērnu tiesību aizsardzības likumu, nosakot tiesības izglītības iestādei aizdomu gadījumā pārbaudīt skolēna somu, kā arī Izglītības likumu, paredzot skaidru rīcību vardarbības pret pedagogu vai citu izglītojamo gadījumos. Reizē veikt izmaiņas Ministru kabineta noteikumos, piešķirot tiesības direktoram kopā ar starpinstitucionālo sadarbības padomi noteikt, kādos gadījumos skolēns mācās attālināti.

Iniciatīvas autoru ieskatā, ar grozījumiem tiks veidota droša vide Latvijas skolās un sekmēta vispārējās izglītības kvalitātes celšanās. Ilgtermiņā tas veicinās arī iecietīgākas un likumpaklausīgākas Latvijas sabiedrības veidošanos, uzskata kolektīvā iesnieguma autori.

LETA jau ziņoja, ka patlaban Saeimā tiek skatīti līdzīgi grozījumi. Tos iesniedzis gan Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, gan opozīcijā esošie "Apvienotā saraksta" deputāti.

Žagars un Laksa atzīti par Latvijas gada labākajiem basketbolistiem

Artūrs Žagars un Kitija Laksa atzīti par 2023.gada Latvijas labākajiem basketbolistiem, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Uz gada labākā basketbolista balvu pretendēja arī Andrejs Gražulis, Rodions Kurucs, Dāvis Bertāns, Rolands Šmits un Krista...

Kardiologi aicina pilnībā apmaksāt terapiju hiperholesterolēmijas slimniekiem

Latvijas Kardiologu biedrība (LKB) aicina 100% apmaksāt injicējamo terapiju ģimenes hiperholesterolēmijas slimniekiem.

Ģimenes hiperholesterinēmija ir slimība, kas izraisa krasu holesterīna daudzuma paaugstināšanos. Šī slimība ir pārmantojama no vecākie...

Latvijas valsts var izveidot savu komercbanku, taču ir virkne problēmu (VIDEO)

Ja "Altum" kā banka saglabātu arī līdzšinējās funkcijas, veidotos interešu konflikts, jo, sniedzot garantijas, "Altum" redzētu citu banku komercpiedāvājumus.

Latvijas kreditēšanas līmenis ir aptuveni divas reizes zemāks nekā citur Eiropā, ziņoja Finanšu...



Komentāri