lv
ZANDPWY2lOMcsHK7uEm6ku7b6UqIbKygJM9RHyrh
2702872

Valsts prezidents vizītē Ukrainā ticies ar Zelenski

Valsts prezidents vizītē Ukrainā ticies ar Zelenski

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien ieradies vizītē Ukrainā, kur tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Rinkēviča tvitera konta ierakstā vēstīts, ka Latvijas Valsts prezidents Ukrainas vizītes laikā apmeklēja Čerņihivas apgabalu, kur tiek īstenoti Latvijas finansētie rekonstrukcijas projekti.

Tikšanās laikā ar prezidentu Zelenski pārrunātas turpmākās divpusējās attiecības, kā arī Eiropas Savienības (ES) un NATO atbalsts Ukrainai.

Rinkēvičs vizītes laikā Ukrainā arī piedalīsies Holodomora 90.gadadienas atceres pasākumos un Starptautiskajā Pārtikas drošības samitā.

Valsts prezidents sarunā ar Ukrainas prezidentu apliecināja nelokāmu Latvijas solidaritāti un ilgtermiņa atbalstu Ukrainai tik ilgi, cik tas būs nepieciešams. "Latvija šajā gadā apmācījusi gandrīz 3000 Ukrainas karavīru, un turpinās apmācības arī nākamgad," uzsvēra Rinkēvičs.

Valsts prezidents pauda atbalstu ES iestāšanās sarunu uzsākšanai ar Ukrainu.

Rinkēvičs arī atzīmēja Latvijas atbalstu Černihivas apgabala rekonstrukcijā. "Latvija ieguldījusi jau vairāk nekā piecus miljonus eiro, kā arī plāno līdzīgus ieguldījumus arī turpmākajos gados," norādīja Rinkēvičs.

Valsts prezidents pauda atbalstu Ukrainas miera formulai, kas ir vienīgais veids, kā atrisināt pašreizējo situāciju. "Tikai, kad pēdējais Krievijas karavīrs atstās Ukrainas teritoriju, varēs runāt par kara beigām," uzsvēra Rinkēvičs.

Vizītes laikā Valsts prezidents Kijivā piedalījās arī sanāksmē Ukrainas tiesībsarga birojā, kur uzsvēra prettiesiski deportēto ukraiņu bērnu atgriešanas Ukrainā nozīmi. "Jādara viss iespējamais, lai atgrieztu ukraiņu bērnus Ukrainā," akcentēja Rinkēvičs.

Cihanouska darba vizītē apmeklēs Latviju

Baltkrievijas demokrātiskās kustības līdere Svjatlana Cihanouska 27.novembrī un 28.novembrī darba vizītē apmeklēs Latviju, lai vērstu uzmanību uz pieaugošajām Aleksandra Lukašenko režīma represijām un pārrunātu iespējas Baltkrievijas demokrātiskās kust...

Arī sestdien vietām stipri snigs

Sestdien Latvijas lielākajā daļā palaikam nedaudz snigs, bet vietām gaidāma stipra snigšana, prognozē sinoptiķi.

Autoceļi būs slideni. Debesis vietām skaidrosies, ļaujot uzspīdēt saulei. Galvenokārt pūtīs lēns austrumu, ziemeļaustrumu vējš, Kurzemē - zi...

Lietuvas politiķis atvainojas Latvijas sabiedrībai par Pļuščenko

Lietuvas Seima Kultūras komisijas pārstāvis Vītauts Kernaģis atvainojas Latvijas sabiedrībai par maldīgo izteikumu, ka Krievijas daiļslidotājam Jevgeņijam Pļuščenko ir Latvijas pase, aģentūrai LETA sacīja Seima deputāts.

Kernaģis norādīja, ka viņš saņēm...



Komentāri