lv
3qVuyLC14ND33S4gpmpyHgy2HPoJApWcno2qw9NZ
2673509

Valmierā tiek paplašināts industriālais parks, radot jaunas darba vietas

Valmierā tiek paplašināts industriālais parks, radot jaunas darba vietas

Būvniecība tiks veikta par Eiropas Savienības līdzekļiem.

Valmieras novada pašvaldības dome, visiem klātesošajiem deputātiem balsojot “par”, nolēma turpināt projekta “Valmieras Industriālā parka attīstība” pieteikuma iesniegšanu Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 3.1. reformu un investīciju virziena “Reģionālā politika” 3.1.1.3.i. investīcijas “Investīcijas uzņēmējdarbības publiskajā infrastruktūrā industriālo parku un teritoriju attīstīšanai reģionos” finansējuma piesaistei.

Kā jau iepriekš informējām, Valmieras novada pašvaldība sagatavotajam projekta iesniegumam “Valmieras Industriālā parka attīstība” jau bija saņēmusi pozitīvus saskaņojumus un rekomendācijas no Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA), ziņoja vietne valmiera.lv.

Nacionālas nozīmes industriālas teritorijas attīstība Valmieras novadā ir bijusi mērķtiecīga reģionālās ekonomiskās un sociālās attīstības stratēģija jau kopš 2014. gada. Nacionāla un reģionāla līmeņa industriālo parku un industriālo teritoriju infrastruktūras attīstību un teritoriju sagatavošanu uzņēmējdarbības attīstībai, piesaistot ilgtspējīgas investīcijas, paredz arī Valmieras novada attīstības programmas 2022.–2028. gadam Stratēģiskā daļā, Ilgtermiņa prioritātes IP3 “Rosīga ekonomika”, vidēja termiņa prioritāte VP3 “Industrializācija un modernizācija”.

Valmieras Industriālā parka, kas atrodas pie stratēģiski svarīgas infrastruktūras (nozīmīgs loģistikas punkts – A3 maģistrāle, apvedceļš P18 un dzelzceļš, pieejama elektroapgādes, siltumapgādes u.c. infrastruktūra), attīstība sekmēs Valmieras novada un Vidzemes reģiona attīstību un ekonomisko izaugsmi, paaugstinās iedzīvotāju dzīves kvalitāti Vidzemes reģionā līdz pat Latvijas Ziemeļu robežai. Industriālais parks ļaus reģionam piesaistīt investīcijas, attīstīt ražošanu, kā arī nodrošināt Vidzemes iedzīvotājiem jaunas darbavietas.

Cipulis arī sezonā otrajās bobsleja četrinieku sacensībās Pasaules kausā izcīna 4. vietu
Latvijas pilota Emīla Cipuļa bobsleja četrinieku ekipāža svētdien Ķīnā izcīnīja ceturto vietu sezonas otrajās Pasaules kausa sacensībās, kamēr Jēkabs Kalenda bija devītajā pozīcijā 11 ekipāžu konkurencē. 
Latvijas futbolisti Eiropas čempionāta atlases turnīra mačā zaudē Horvātijai

Latvijas vīriešu futbola izlase sestdien savā laukumā 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē zaudēja Horvātijai. Latvija piekāpās ar 0:2 (0:2).

Horvāti 2:0 panāca mača pirmajās 16 minūtēs. Septītajā minūtē pēc Lukas Ivanušeca piespēle...

Sestdien ceļu satiksmes negadījumos cietuši 12 cilvēki

Aizvadītajā diennaktī satiksmes negadījumos uz Latvijas ceļiem cietuši 12 cilvēki, tostarp divi gājēji un viens velosipēdists, informē Valsts policija (VP).

Visi trīs negadījumi, kuros cietuši mazāk aizsargātie satiksmes dalībnieki, notikuši Rīgas reģio...



Komentāri