lv
nB3MXd3Atw1iOldAnCX1eV81wSTGF9MvBvlgmz0I
2647747

Sprūds: Jāveic vēl plašāka Ukrainas karavīru apmācība

Sprūds: Jāveic vēl plašāka Ukrainas karavīru apmācība

Jāveic vēl plašāka Ukrainas karavīru apmācība, tviterī paziņojis aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), kurš otrdien piedalījās noslēgusies Eiropas Savienības Ārlietu padomes aizsardzības ministru sanāksme Briselē.

Sanāksmes svarīgākie jautājumi dienaskārtībā bija atbalsta sniegšana Ukrainai un militārās industrijas attīstība.

Eiropas Savienība sniedz būtisku militāro atbalstu Ukrainai. Vienlaikus skaidra politiskā apņēmība, bruņojuma piegādes un finansējums ir izšķiroši ilgtermiņā. Līdztekus jāveic vēl plašāka Ukrainas karavīru apmācība. Eiropa nedrīkst kavēties ar militārās industrijas attīstību, turklāt steidzami jāpalielina munīcijas ražošanas jaudas.

Kopā ar NATO ģenerālsekretāru pārrunājām, kā pilnveidot NATO un ES efektīvu sadarbību un kritiskās infrastruktūras aizsardzību.

Jau ziņots, ka 27.martā tika parakstīts līgums par Latvijas pievienošanos Eiropas Aizsardzības aģentūras plānotajam iepirkumam par kopīgu ES dalībvalstu, kā arī Norvēģijas, munīcijas iegādi Ukrainai, lai nodrošinātu Ukrainai steidzami nepieciešamo artilērijas munīciju.

Labdarības kampaņā aicina palīdzēt bērniem saņemt ārsta bezmaksas konsultācijas

Lai palīdzētu 4300 bērniem Latvijas attālākos reģionos saņemt ārsta bezmaksas konsultācijas tuvāk mājām, visu novembri norisinās "McDonald’s" rīkotā labdarības kampaņa "McHappy Day", informē kampaņas rīkotāji.

Paredzēts, ka visi ziedojumi tiks novirzīti...

Latvija ar 150 000 eiro atbalstīs palestīniešus un Izraēlas iedzīvotājus

Latvija ar 150 000 eiro atbalstīs palestīniešus un Izraēlas iedzīvotājus, veicot iemaksu ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūras Tuvajos Austrumos (UNRWA), Pasaules Pārtikas programmas (WFP) un Izraēlas Sarkanā vairoga ("Magen David Adom") b...

Izraēlas Hapoel FIBA Čempionu līgas mājas spēli Rīgā aizvadīs bez skatītājiem

Izraēlas basketbola komanda Holonas "Hapoel" trešdien Rīgā paredzēto Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mājas spēli aizvadīs bez skatītājiem, aģentūra LETA guva apstiprinājumu klubā.

Pēc Gazas joslā valdošā islāmistu grupējuma "...



Komentāri