lv
ZcY8HN0xvwLQ5VBaY5PXmu5KIZ6AB0x9EWnJL1UZ
2616012

Taivānas ārlietu ministrs apmeklēja Latviju un lasīja lekciju (+VIDEO)

Taivānas ārlietu ministrs apmeklēja Latviju un lasīja lekciju (+VIDEO)

Džozefs Vu ir politiķis un politikas zinātnes pētnieks.

RSU Eiropas studiju fakultāte sadarbībā ar Latvijas Ārpolitikas institūtu un Taipejas misiju Latvijā z organizēja Taivānas Republikas ārlietu ministra Džozefa Vu vieslekciju Austrumāzijas politiskās un ekonomiskās aktualitātes.

Vieslekcija deva ieskatu Austrumāzijas un konkrēti Taivānas politiskajās un ekonomiskajās aktualitātēs, sniedzot koncentrētu, bet izsmeļošu priekšstatu par šo reģionu.

Džozefs Vu pievērsās tādiem tematiem, kā politiskie procesi, to dinamika, konflikti un risinājumi reģionā; ekonomiskā attīstība; drošības un ģeopolitiskie aspekti; nākotnes perspektīvas un izaicinājumi – prognozes un potenciāli attīstības ceļi. Lekciju vadīja Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Kārlis Bukovskis.

Džozefs Vu ir Taivānas ārlietu ministrs kopš 2018. gada – prezidentes Cai Iveņas (Tsai Ing-ven) prezidentūras periodā. Iepriekš viņš ir bijis prezidenta biroja ģenerālsekretārs un Taivānas Republikas Nacionālās drošības padomes ģenerālsekretārs. No 2007. līdz 2008. gadam bijis galvenais pārstāvis Amerikas Savienotajās Valstīs, vadot Taivānas Ekonomiskās un kultūras pārstāvniecības biroju.

Vu kungs 1989. gadā ieguvis doktora grādu politiskajā zinātnē Ohajas Valsts universitātē, savukārt 2008. gadā saņēmis Izcilā absolventa balvu. Tāpat viņš kā politikas zinātnes nodaļas pētnieks un Starptautisko attiecību institūta vecākais pētnieks ir strādājis Taivānas Nacionālajā Čengči universitātē.

Grāmatu glābējs un talantu izcēlājs – saruna ar izdevēju Valteru Dakšu
"Talants ir pāri visam. Talantiem ir jākļūst redzamiem un jānonāk pie lasītājiem," ar tādu motivāciju izdevējdarbībā strādā Valters Dakša – jauns un azartisks cilvēks, kurš ļāvis ieraudzīt izdotu savu pirmo grāmatu daudziem debitantiem. Valters Dakša a...
Saeima nesodīs Reiru par deputātes Pleškānes nosaukšanu par «krievu maitu»

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien nolēma neierosināt ētikas kodeksa lietu pret parlamentārieti Jāni Reiru (JV) pēc deputātes Viktorijas Pleškānes (Stabilitātei) aicinājuma par politiķa aizskarošiem izteikumiem.

Lietas ierosināšanu p...

Izaicinājums atpazīt komandas biedrus. Paaudžu maiņa handbola izlasi atgriež pie pamatiem
Novembrī igauņiem divreiz zaudējušajā valstsvienībā bija vien divi spēlētāji, kas pirms trīs gadiem sarūpēja Latvijas handbolam pēdējās desmitgadēs spožāko zelta mirkli – dalību Eiropas čempionāta finālturnīrā. Nu Latvijas izlase pilnīgi oficiāli ir ja...


Komentāri