lv
4VbfCNsfayVCVMKYPWCWUQmsE4eCEEgRkkR03UEe
2609737

Latvijas Aizsardzības ministrija veicina militārās nozares attīstību (+VIDEO)

Latvijas Aizsardzības ministrija veicina militārās nozares attīstību (+VIDEO)

Likumprojektā paredzētajiem pasākumiem ir plānoti ne vairāk kā 1,3 miljoni eiro ik gadu.

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds vakar satikās ar aizsardzības jomas ekspertiem, pētniekiem un industrijas pārstāvjiem, lai aktualizētu diskusiju par Latvijas aizsardzības industrijas attīstību.

Diskusijas gaitā tika apspriests Aizsardzības industrijas likumprojekts un tā piedāvātie risinājumi Nacionālo bruņoto spēku piegādes ķēžu drošības un aizsardzības industrijas integrācijas visaptverošas valsts aizsardzībā nodrošināšanā. Tāpat tika apspriesta aizsardzības nozares inovāciju stratēģija un Eiropas Savienības un NATO prioritātes.

Savukārt, lai vecinātu Latvijas aizsardzības industrijas attīstību un piegādes ķēžu darbības nepārtrauktību, tika pārrunāta iecere par valsts kapitālsabiedrības izveidi.

Jau ziņots, ka šī gada jūlijā Ministru kabinets atbalstīja Aizsardzības industrijas likumprojektu, ar mērķi sekmēt Nacionālo bruņoto spēku valsts aizsardzības uzdevumu un starptautisko saistību izpildei nepieciešamo preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas drošību, kā arī radīt tiesisko ietvaru tālākai Latvijas aizsardzības industrijas attīstībai.

Aizsardzības industrijas likums veicinās Nacionālo bruņoto spēku piegādes drošību, aizsardzības industrijas integrāciju valsts visaptverošā aizsardzībā caur stratēģisko partnerību, kā arī dos plašākas iespējas Aizsardzības ministrijai sadarboties ar industriju inovatīvu produktu attīstībā, tai skaitā nodrošinot piekļuvi militārajai infrastruktūrai, ziņo vietne mod.gov.lv. Tāpat likums radīs ietvaru mērķtiecīgākai un drošākai aizsardzības industrijas ekosistēmas attīstībai.

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija ir piedalījusies un sniegusi priekšlikumus Aizsardzības industrijas likumprojekta tapšanas procesā. Federācijas valdes priekšsēdētāja Elīna Egle-Ločmele uzsver, ka likumprojekta tapšana nav bijuši nejaušība, tā veidojusies aizsardzības industrijas un nozares sadarbībā, gan raugoties uz starptautisko praksi, gan ņemot vērā citus uzdevumus, kas aktualizējušies sadarbības laikā.

“Likumprojekts ir ļoti svarīgs – tas ir jautājums par sabiedrības noturību un aizsardzības nozares uzņēmumu darbības nepārtrauktību, tie ir jautājumi, kas saistīti ar stratēģiskās partnerības lietām,” uzsver E. Egle-Ločmele. “Redzam, ka ir jābūt ilgtermiņa saistībām, ļoti skaidriem uzņēmumu atlases kritērijiem.”

Ministrs: Latvijā vecos mežus bez īpaša iemesla nav plānots izcirst

Latvijā vecos mežus bez īpaša iemesla nav plānots izcirst, otrdien intervijā Latvijas Radio pauda klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS).

"Nespēju atrast, kur Nacionālajā klimata un enerģētikas plānā ir minēts par vecu mežu izciršanu," sac...

Vītoliņš: Pēc bronzas ir lielāka atbildības sajūta

Latvijas vīriešu hokeja izlasei pēc pavasarī izcīnītās bronzas pasaules čempionātā ir lielāka atbildība arī pirms pārbaudes mačiem, preses konferencē izcēla valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Vītoliņa vadītā komanda ar Francijas izlasi, ...

«Gaismas pilī» ir apskatāma Raimonda Paula disku un foto kolekcija (+VIDEO)

Neizpalika arī Japānā izdotie komponista hiti.

Līdz 30. novembrim Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Konferenču centra vestibilā (-1. stāvā) skatāma izstāde "Komponista Raimonda Paula daiļrade skaņuplatēs un fotogrāfijās". Ieeja bez maksas.

Izstāde t...



Komentāri