lv
phe0ToufVstILAFzr8WKvdcaL1rcJX4fKyRsCTxk
2609312

«Gaismas pilī» ir apskatāma Raimonda Paula disku un foto kolekcija (+VIDEO)

«Gaismas pilī» ir apskatāma Raimonda Paula disku un foto kolekcija (+VIDEO)

Neizpalika arī Japānā izdotie komponista hiti.

Līdz 30. novembrim Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Konferenču centra vestibilā (-1. stāvā) skatāma izstāde "Komponista Raimonda Paula daiļrade skaņuplatēs un fotogrāfijās". Ieeja bez maksas.

Izstāde tapusi mūzikas telpas "Vinilkoks", kolekcionāra Raita Pavloviča un fotogrāfa Aigara Hibnera sadarbības rezultātā. Izstādē redzamas Aigara Hibnera fotogrāfijas, kurās dokumentēti Raimonda Paula koncerti un mēģinājumi, un daļa no Raita Pavloviča unikālās vinilplašu kolekcijas, kurā ir 333 Raimonda Paula skaņuplates, turklāt lielākā daļa ar Maestro autogrāfu. Kolekcijā ir skaņuplates, kas izdotas Latvijā, ASV, Austrālijā, Japānā, Kanādā, Zviedrijā un citās valstīs.

Izstādes vizuālo un tehnisko noformējumu veidojis Aigars Hibneris. Izstādi atbalsta LNB, Dienvidkurzemes novads un Liepājas pilsēta. Raita Pavloviča kolekcijā ir gandrīz visas ar komponista mūziku un piedalīšanos ierakstos izdotās skaņuplates – sākot ar 1957. gadā izdoto 78 apgriezienu šellaka plati ar Raimonda Paula skaņdarbu Lēna rumba, Japānā 1987. gadā izdoto singlu Dāvāja Māriņa vai "1 000 000 sārtu rožu" japāņu dziedātājas Tokito Kato izpildījumā, kā arī 1984. gadā lielu popularitāti ieguvušās dziesmas Anno Domini dziedātāja Don Marko izpildījumā.

Daudzi pašmāju, ārzemju mūziķi un emigrācijā dzīvojošie latvieši ir iekļāvuši Raimonda Paula dziesmas savos skaņuplašu izdevumos.

Lielai daļa viesmīlības nozares uzņēmumu šo gadu noslēgs ar zaudējumiem

Šis gads viesmīlības nozarei apgrozījuma ziņā būs rekorda gads, ko lielā mērā ietekmējusi inflācija, vienlaikus, pieaugot izmaksām un sarūkot klientu maksātspējai, lielai daļai viesmīlības nozares uzņēmumu 2023.gads tiks noslēgts ar zaudējumiem, aģentū...

«Rail Baltica» projektu joprojām ir iespējams pabeigt 2030.gadā (ja būs nauda)

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektu joprojām ir iespējams pabeigt 2030.gadā, intervijā aģentūrai LETA sacīja par "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris.

Viņš papild...

Merzļikinam atvairīti astoņi metieni «Blue Jackets» zaudējumā «Panthers»
Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē atvairīja astoņus metienus Kolumbusas "Blue Jackets" zaudējumā.


Komentāri