lv
i7mIYnBkL0VESBP9MUmI3QXXxEFLiEjPlReTHwxM
2586078

Mūsu valsts pilsoņi pieprasa izbeigt «biedēt ar Trampu» (+VIDEO)

Mūsu valsts pilsoņi pieprasa izbeigt «biedēt ar Trampu» (+VIDEO)

Diskusija sociālajā tīklā demonstrē vilšanos ASV kā mūsu valsts sabiedrotajā.

Latviešu vēsturnieks Jānis Taurēns pauda viedokli par ASV prezidenta Donalda Trampa uzvaras briesmām vēlēšanās. Zinātnieks savā kontā X tīklā (iepriekš Twitter) vērsa uzmanību uz republikāņu kandidāta uz Amerikas Balto namu izteikumiem, kuros politiķis iestājas pret palīdzību Eiropas valstīm.

«Tramps ir ļoti nopietns drauds Baltijas valstīm», - pauž J.Taurēns.

Vienlaikus Taurēna kungs kritizēja Latvijas Austrumu robežas aizsardzības koncepciju, kas balstās uz aizsargkonstrukciju būvniecību.

"Man ir aizdomas, ka pati valdība netic tā žoga efektivitātei. Jo citādi tak būtu uztaisīts".

Daudzi vēsturnieka sarunu biedri diskusiju atbalstīja.

Andris Tihonovs: "Vēl kaut kā atcerējos par Trampu. Ņirdzām paši pirms laba laika par trampa sienu, tagad paši ne par ko citu nevaram vakara ziņas uztaisīt kā tikai par žogu uz LV robežas".

Tas pats: "Tramps stāsta par savu prezidentūras laiku, kad viņš paziņoja, ka visiem jāmaksā 2% GDP. Te kāds metā Simonjanas, vienalga ko saka, bet es gribu pateikt to ko es gribu".

Cerberus: "ASV būs kaput abos gadījumos - Trampa vai Baidena! Nedrīkst Trampam neļaut uzvarēt, tādēļ zombijs Baidens pēkšņi saslims ar Covid un R.I.P., jo ir vajadzīgs jauns kandidāts".

Ēriks Zaharovičs: "Kamēr var biedēt ar Trampu, tikmēr var nepiegādāt bruņojumu Ukrainai, kura jau vairākus mēnešus ar lieliem zaudējumiem cenšas uzlauzt ru aizsardzības līnijas. Kādēļ gan Trampam vajadzētu aizsargāt Eiropu, ja tās spice ņirdza viņam sejā, kad viņš prasīja pildīt saistības par 2%?"

Ilmārs Freibergs: "Ir mainīts likums ASV - lai izstātos no Nato nepieciešams “supervairākums”. Prezidents viens to vairs nevar nolemt. Tas problēmu neatrisina, bet nu vismaz kāds mierinājums".

Kurš spēj un nespēj radīt dzeju? Saruna ar dzejniekiem Raimondu Ķirķi un Martu Pujātu
Dzejas dienu galvenās balvas šogad saņēmuši par izdevniecības "Neputns" galveno redaktoru kļuvušais Raimonds Ķirķis un viens no aktuālākajiem jauno laiku dzejdariem Marts Pujāts. Dzeja ir skaistākais, ar ko nodarboties, bet tā viennozīmīgi nevar pateik...
Porziņģim 13 punkti «Celtics» uzvarā (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 13 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, viņa pārstāvētajai Bostonas "Celtics" komandai gūstot uzvaru, savukārt Dāvis Bertāns neizgāja laukumā spēlē, kurā viņa Oklahomasitijas "Th...

Sprūds: iznīcinot «Hamās», ir daudz lielākas iespējas uz miera procesu

Iznīcinot Gazas joslā valdošo palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās" vai pamatīgi to novājinot kā organizāciju, ir daudz lielākas iespējas uz miera procesu un stabilizāciju reģionā, uzskata Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Patlaban r...



Komentāri