lv
xdFTt7RHcAb8BCleskfJ0Ay8eaGhL1Of7dOoZpZM
2576443

VID piemērojis jaunu nodrošinājumu Maskavas namam

VID piemērojis jaunu nodrošinājumu Maskavas namam

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pirmdien, 30.oktobrī, piemērojis jaunu nodrošinājumu AS "Maskavas kultūras un biznesa centrs - Maskavas nams", paredzot aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai, liecina "Lursoft" publiskotā informācija.

Uzņēmumam iepriekš jau bija spēkā divi nodrošinājumi. Viens no tiem reģistrēts šogad martā, ar VID Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes lēmumu piemērojot aizliegumu pieteikumu izpildei par izmaiņu - reorganizācijas, likvidācijas, valdes locekļu izslēgšanas - reģistrāciju komercreģistrā. Vēl viens nodrošinājums "Maskavas kultūras un biznesa centram - Maskavas nams" ir spēkā no pagājušā gada septembra.

Maskavas pilsētas īpašuma departamentam piederošajam "Maskavas kultūras un biznesa centram - Maskavas nams" kopš tā dibināšanas 2002.gadā nav bijusi neviena komercķīla.

"Lursoft" informācija liecina, ka "Maskavas kultūras un biznesa centram - Maskavas nams" ir piemērotas sankcijas valsts uzturētajos reģistros, tostarp Zemesgrāmatā un Uzņēmumu reģistrā.

"Maskavas kultūras un biznesa centrs - Maskavas nams" 2022.gadā strādāja ar 38 834 eiro apgrozījumu un cieta 5840 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

Jau ziņots, ka Saeima oktobra vidū nodeva izskatīšanai komisijās likumprojektu "Par rīcību ar nekustamo īpašumu, kas nepieciešama valsts drošības apdraudējuma novēršanai", kas paredz, ka ēka "Maskavas nams" Rīgā, Marijas ielā 7, pāries Latvijas valsts īpašumā.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) iesniegtā likumprojekta mērķis ir garantēt Latvijas valsts drošību, tostarp nepieļaut un savlaicīgi novērst demokrātiskās valsts iekārtas apdraudējumu.

Pēc autoru vārdiem, likumprojekts nodrošinās, ka tiek pārtrauktas kultūras pasākumu un interešu izglītības aizsegā "Maskavas namā" notiekošās Latvijas nacionālo drošību apdraudošās politiskās aktivitātes, tiek likvidēts "Maskavas nams" kā Krievijas tautiešu politikas "zīmols" un tiek novērsts apdraudējums Latvijas valstiskumam un nacionālajai drošībai.

Latvijā aizliegs sporta spēles ar Krievijas sportistu dalību

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti šodien nolēma nodot izskatīšanai pirmajā lasījumā parlamentā "Jaunās vienotības" (JV) deputātu piedāvājumu aizliegt Latvijā organizēt sporta spēles ar Krievijas vai Baltkrievijas nacionālo vai...

Ukrainai nodos 20 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēma bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 20 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Automašīnas paredzētas Ukrainas Aizsardzības ministrijai, tostarp armijas daļām, Hersonas pilsētas militārajai pārvaldei, Nacionālās gvardes milit...

Aptauja: 92% Latvijas iedzīvotāju klausās mūzikas ierakstus, stabilos līderos popmūzika
"Gadu no gada nemainās viens no svarīgākajiem rādītājiem: 92% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem klausās mūzikas ierakstus," ikgadējo socioloģisko aptauju par Latvijas sabiedrības mūzikas patēriņa paradumiem komentēja Latvijas Izpildītāju...


Komentāri