lv
RdOfSTxOtFJfdqJAmjEUq9gHTSpeq1spRORFVKKB
2576016

Kariņš par karu Gazā: divu valstu risinājums ir vienīgais risinājums

Kariņš par karu Gazā: divu valstu risinājums ir vienīgais risinājums

Divu valstu - Izraēlas un Palestīnas - risinājums ir vienīgais risinājums saspīlējumam Tuvajos Austrumos, uzsvēra ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), kurš šodien tikās ar Norvēģijas parlamenta Ārlietu un aizsardzības komisijas delegāciju, kas ieradusies darba vizītē Latvijā.

Tikšanās laikā ar Norvēģijas deputātiem tika pārrunāti divpusējo attiecību, kā arī reģionālās sadarbības un starptautiskās dienaskārtības aktuālie jautājumi. Kariņš apliecināja abu valstu labo sadarbību un kopīgās intereses Baltijas un Ziemeļvalstu reģiona drošības stiprināšanā, kas ir īpaši būtiski šī brīža ģeopolitiskajā situācijā.

Īpaša uzmanība tika pievērsta Ukrainai, tās atbalstam cīņā pret Krievijas agresiju un Ukrainas integrācijai Eiropas Savienībā. Kariņš izteica pateicību Norvēģijai par sniegto palīdzību un uzsvēra nepieciešamību turpināt atbalstīt Ukrainu, cik ilgi vien tas būs nepieciešams. Latvijas ārlietu ministrs īpaši uzsvēra reģiona koordinētas pieejas nozīmīgumu.

Kariņš, atbildot uz deputātu jautājumiem, skaidroja Latvija vēsturisko pieredzi okupācijas laikā un tās radītās sekas, kā arī informēja par Latvijas aizsardzības budžeta palielināšanu un ieviesto obligāto militāro dienestu, stiprinot Latvijas aizsardzības spējas. Tāpat sarunas laikā tika diskutēts par pāreju uz atjaunojamajiem energoresursiem.

Norvēģijas pārstāvji atzinīgi novērtēja Baltijas valstu un Ziemeļvalstu veiksmīgo koordināciju Eiropas Padomes ietvaros.

Valdība atbalsta Stambulas konvencijas ratifikācijas likumprojektu

Valdība šodien atbalstīja likumprojektu, kas paredz Latvijā ratificēt tā dēvēto Stambulas konvenciju jeb Eiropas Padomes konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu.

Paredzēts konvenciju apstiprināt ar atrunu,...

Pēc traģiskā negadījuma Anglijā hokejistiem būs obligāti kakla aizsargi

Pēc traģiskā negadījuma aizvadītās nedēļas nogalē Lielbritānijas hokeja čempionātā, kad pēc kakla traumas bojā gāja Notingemas "Panthers" uzbrucējs Ādams Džonsons, Anglijas hokeja asociācija (EIHA) lēmusi, ka no nākamā gada kakla aizsargi spēlētājiem b...

Bankas: no plānotā valsts atbalsta ieguvēji būs turīgie kredītņēmēji

Saeimas deputātu virzītais atbalsts kredītņēmējiem ar kredīta atlikumu līdz 250 000 eiro nav mērķēts tiem, kam tas tiešām ir vai varētu būt nepieciešams, jo no plānotā atbalsta ieguvēji būs turīgie kredītņēmēji, uzskata Finanšu nozares asociācijas (FNA...



Komentāri