lv
5wNhshG2v3SPGbIvyAxw7oEsm0z80VGEsmA7n1Td
2575592

Pēc traģiskā negadījuma Anglijā hokejistiem būs obligāti kakla aizsargi

Pēc traģiskā negadījuma Anglijā hokejistiem būs obligāti kakla aizsargi

Pēc traģiskā negadījuma aizvadītās nedēļas nogalē Lielbritānijas hokeja čempionātā, kad pēc kakla traumas bojā gāja Notingemas "Panthers" uzbrucējs Ādams Džonsons, Anglijas hokeja asociācija (EIHA) lēmusi, ka no nākamā gada kakla aizsargi spēlētājiem būs obligāti.

Jau ziņots, ka sestdien Lielbritānijas Elites hokeja līgas (EIHL) Izaicinājuma kausa spēlē ar Šefīldas "Steelers" 35.minūtē pretinieku hokejists ar slidu trāpīja Džonsonam pa kaklu. Uzbrucējam tika sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība un viņš tika nogādāts slimnīcā, tomēr ārstiem glābt viņa dzīvību neizdevās.

EIHA norāda, ka "stingri iesaka" kakla aizsargus visās hokeja spēlēs lietot jau tagad, bet no 2024.gada 1.janvāra tas būs obligāti.

Līdz šim Lielbritānijā bez kakla aizsargiem spēlētāji drīkstēja doties laukumā pēc 18 gadu sasniegšanas.

29 gadus vecais Džonsons savulaik Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Pitsburgas "Penguins" komandā aizvadīja 13 spēles, lielākoties spēlējot fārmklubā Amerikas hokeja līgā (AHL) Vilksbāres/Skrentonas "Penguins". "Penguins" sistēmā viņš spēlēja kopā ar Latvijas uzbrucēju Teodoru Bļugeru.

AHL Džonsons spēlēja arī Ontārio "Reign" un Alentaunas "Lehigh Valley Phantoms" komandās, bet Eiropā pārstāvēja "Panthers", Augsburgas "Panther" un Malmes "Redhawks" vienības.

Bankas: no plānotā valsts atbalsta ieguvēji būs turīgie kredītņēmēji

Saeimas deputātu virzītais atbalsts kredītņēmējiem ar kredīta atlikumu līdz 250 000 eiro nav mērķēts tiem, kam tas tiešām ir vai varētu būt nepieciešams, jo no plānotā atbalsta ieguvēji būs turīgie kredītņēmēji, uzskata Finanšu nozares asociācijas (FNA...

NEPLP nevērtēs krievu mūziķu skaņdarbu atskaņošanu Latvijā

Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) nav tiesību iejaukties Latvijā krieviski raidošo radiostaciju lēmumos par noteiktas mūzikas atskaņošanu, komentējot diskusijas par sankcijām pakļauto Krievijas mūziķu daiļrades atskaņošanu ...

Iemūžini valodu. Līdz 5. novembrim iespēja piedalīties «Radio Naba» fotokonkursā
Atzīmējot Latvijas Radio 6 – LU "Radio Naba" 21. dzimšanas dienu, ikviens topošais un esošais fotomākslinieks tiek aicināts atspoguļot radio un skaņu pasauli. Līdz 5. novembrim ir atvērta pieteikšanās fotokonkursam, šoreiz ar tēmu "Valoda". Žūrijas izv...


Komentāri