lv
Fa1wVYxe3BzS4pDObQaBaCC7StJZnvV2ISiyFdG0
2575380

NEPLP nevērtēs krievu mūziķu skaņdarbu atskaņošanu Latvijā

NEPLP nevērtēs krievu mūziķu skaņdarbu atskaņošanu Latvijā

Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) nav tiesību iejaukties Latvijā krieviski raidošo radiostaciju lēmumos par noteiktas mūzikas atskaņošanu, komentējot diskusijas par sankcijām pakļauto Krievijas mūziķu daiļrades atskaņošanu Latvijā, norādīja padomē.

Pagājušajā nedēļā cilvēki tviterī apsprieda, kāpēc radiostacija "Skonto+" atskaņo Krievijas izvērstā kara Ukrainā atbalstītāja Grigorija Ļepsa dziesmas. Kā zināms, Ļepss kopš 2019.gada ir iekļauts arī Latvijai nevēlamo personu sarakstā.

Izvērtējot spēkā esošo regulējumu, NEPLP konstatēja, ka saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu tai nav tiesību iejaukties elektroniskā plašsaziņas līdzekļa redakcionālajā darbībā, programmu un raidījumu veidošanā, kamēr vien elektroniskais plašsaziņas līdzeklis darbojas likuma ietvaros.

Padome norāda, ka šobrīd Latvijā nav noteikts konkrētu skaņdarbu saraksts, kurus elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem būtu aizliegts atskaņot, tostarp sankcijas netiek noteiktas arī attiecībā uz autortiesībām kā atsevišķu īpašuma tiesību veidu.

Ļepsu savā melnajā sarakstā iekļāvusi arī Lietuva, pamatojoties uz aizdomām par viņa sakariem ar noziedzīgo pasauli.

ASV Finanšu ministrija jau 2013.gadā noteica sankcijas pret Ļepsu par viņa saistību ar "Eirāzijas noziedzīgo sindikātu "Brālīgais loks". Pēc Lietuvas Iekšlietu ministrijas rīcībā esošās informācijas, iespējams, Ļepss pildījis kurjera funkcijas, nododot dažādām personām naudu no šī grupējuma līderiem.

Savā melnajā sarakstā Ļepsu iekļāvusi arī Ukraina un Izraēla.

Iemūžini valodu. Līdz 5. novembrim iespēja piedalīties «Radio Naba» fotokonkursā
Atzīmējot Latvijas Radio 6 – LU "Radio Naba" 21. dzimšanas dienu, ikviens topošais un esošais fotomākslinieks tiek aicināts atspoguļot radio un skaņu pasauli. Līdz 5. novembrim ir atvērta pieteikšanās fotokonkursam, šoreiz ar tēmu "Valoda". Žūrijas izv...
Porziņģim 15 punkti «Celtics» uzvarā (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva 15 punktus, bet Dāvis Bertāns - sešus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs, kurās viņu komandas Bostonas "Celtics" un Oklahomasitijas "Thunder" uzvarēja.

"Celtics" viesos ar rezul...

Pārtikas tirgotāji: 12% PVN likme augļiem un dārzeņiem ir labāk nekā nekas

Pievienotā vērtības nodokļa (PVN) likmes piemērošana svaigiem augļiem un dārzeņiem 12% apmērā pretstatā pašreizējiem 5% vai iepriekš plānotajam 21%, ir labāk nekā nekas, pauž Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas (LPTA) izpilddirektors Noris Krūzītis...



Komentāri