lv
ANSYLFwkErN7UJdEeY8dtEMBHS9ACV50MEpjVyGR
2571807

Aizdomās par cigarešu kontrabandu aiztur kravas vilciena apkalpi no Krievijas

Aizdomās par cigarešu kontrabandu aiztur kravas vilciena apkalpi no Krievijas

Latgalē robežsargi aizdomās par cigarešu kontrabandu aizturējuši kravas vilciena apkalpi no Krievijas.

Pagājušajā piektdienā, pārbaudot informāciju par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, robežsardzes amatpersonas sadarbībā ar Valsts policiju Verēmu pagastā apmēram 150 metru attālumā no dzelzceļa sliedēm aizturēja Latvijas pilsoni, kurš pārvietoja saini ar kontrabandas cigaretēm.

Kopumā robežsargi izņēma 20 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām un 10 000 cigarešu ar Krievijas akcīzes markām.

Kriminālprocesa ietvaros aizturēti arī divi Latvijā iebraucošā Krievijas kravas vilciena lokomotīves apkalpes locekļi - Krievijas pilsoņi.

Pret Latvijas pilsoni sākts kriminālprocess par muitošanai pakļauto preču pārvietošanu Latvijas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Savukārt pret Krievijas pilsoņiem kriminālprocess sākts par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, noslēpjot tās no muitas kontroles un nedeklarējot, ja tas izdarīts ievērojamā apmērā, ja to izdarījusi personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Personas aizturētas un ievietotas Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Analītiķi: stagnācija ekonomikā var saglabāties vēl vismaz pusgadu

Latvijā jau trešo ceturksni pēc kārtas turpinās ekonomikas lejupslīde un stagnācija ekonomikā var saglabāties vēl vismaz pusgadu, uzskata banku analītiķi.

Latvijas Bankas ekonomiste Daina Paula norāda, ka, lai gan ekonomiskās izaugsmes lēnīgums Latvijas...

Klubu futbols attīstās. Bet vai visiem ir vienādi spēles noteikumi?

Latvijas futbola Virslīga pēdējā desmitgadē ir pārņēmusi godu kā aizraujošākā un augstākā līmeņa vietējā profesionālā sporta komandu līga, kas raisa vislielāko fanu interesi un aktivitāti vietējo klubu līmenī, kā arī ģenerē vislielākās naudas summas La...

Finanšu ministrija cer uz ekonomikas drīzu atkopšanos

FM ieskatā to veicinās arī Eiropas ekonomikas atgūšanās, izaugsmei eirozonā sasniedzot 1,2% pēc jaunākajām Starptautiskā Valūtas fonda prognozēm.

Jau nākamajā ceturksnī Latvijas ekonomika varētu uzrādīt pozitīvākus pieauguma tempus, nākamajā gadā pieaug...



Komentāri