lv
sUZorntmKaHPAYmB83HANmmWb5LxEhtuGGqBBTMr
2559617

NEPLP nevērtēs sankcijām pakļauto krievu mūziķu skaņdarbu atskaņošanu Latvijā

NEPLP nevērtēs sankcijām pakļauto krievu mūziķu skaņdarbu atskaņošanu Latvijā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) negrasās vērtēt starptautiskajām sankcijām pakļautu personu skaņdarbu atskaņošanu Latvijā krieviski raidošajās radiostacijās, jo uzskata, ka tai "nav tiesību iejaukties elektroniskā plašsaziņas līdzekļa redakcionālajā darbībā".

Pagājušajā nedēļā cilvēki tviterī apsprieda, kāpēc radiostacija "Skonto+" atskaņo Krievijas izvērstā kara Ukrainā atbalstītāja Grigorija Ļepsa dziesmas. Kā zināms, Ļepss kopš 2019.gada ir iekļauts arī Latvijai nevēlamo personu sarakstā.

NEPLP aģentūrai LETA sacīja, ka saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu tai nav tiesību iejaukties elektroniskā plašsaziņas līdzekļa redakcionālajā darbībā, programmu un raidījumu veidošanā, kamēr vien elektroniskais plašsaziņas līdzeklis darbojas likuma ietvaros.

Padome norāda, ka šobrīd Latvijā nav noteikts konkrētu skaņdarbu saraksts, kurus elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem būtu aizliegts atskaņot, tostarp sankcijas netiek noteiktas arī attiecībā uz autortiesībām kā atsevišķu īpašuma tiesību veidu.

Kā aģentūrai LETA norādīja biedrības "Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība" (AKKA/LAA) pārstāve Ieva Kolmane, AKKA/LA kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā ir pārtraukusi jebkādu autoratlīdzību izmaksu gan Krievijas, gan Baltkrievijas autoriem, tādējādi nodrošinot Latvijas, Eiropas Savienības un citu valstu noteikto sankciju ievērošanu pret Krieviju, Baltkrieviju un atsevišķām šo valstu fiziskajām un juridiskajām personām.

Taujāta, ko iesākt ar raidorganizācijām, kuras atskaņo krievu vai baltkrievu mākslinieku mūziku, Kolmane atzīmēja, ka raidorganizāciju repertuārs ir redakciju ziņā.

Kā vēstīts, Ļepsu savā melnajā sarakstā iekļāvusi arī Lietuva, pamatojoties uz aizdomām par viņa sakariem ar noziedzīgo pasauli.

ASV Finanšu ministrija jau 2013.gadā noteica sankcijas pret Ļepsu par viņa saistību ar "Eirāzijas noziedzīgo sindikātu "Brālīgais loks". Pēc Lietuvas Iekšlietu ministrijas rīcībā esošās informācijas, iespējams, Ļepss pildījis kurjera funkcijas, nododot dažādām personām naudu no šī grupējuma līderiem.

Savā melnajā sarakstā Ļepsu iekļāvusi arī Ukraina un Izraēla.

Viena nemaksātāja dēļ namā Rīgā apkuri nepieslēdz visai mājai; tiesu izpildītājs ar parāda piedziņu nesteidzas
Ieriķu ielas 19 namam Rīgā parāda dēļ joprojām nav pieslēgta apkure. Namā ir astoņi dzīvokļi, bet nemaksātājs – viens. Parāds par apkuri ir 3000 eiro, un kaimiņi ir neizpratnē, kāpēc tiesu izpildītājs dzīvokli parādniekam neatņem. Kā Latvijas Televīzij...
TESTS. Vai zini par dzīvniekiem tikpat daudz, cik skolēni?
Latvijas Televīzijas erudīcijas spēles "Gudrs, vēl gudrāks" kārtējā sezona rit pilnā sparā, un tas ir arī labs laiks, kad pieaugušie var gan pārbaudīt, gan atsvaidzināt savas zināšanas. Aizpildi testu un uzzini, vai par dzīvniekiem zini tikpat daudz, c...
Lielākajai daļai Latvijas pusaudžu skolā nav pieaugušo, kuriem uzticas (+VIDEO)

Ar izglītību, izpratni un atbalstu ir iespējams samazināt bulinga izpausmes un palīdzēt jauniešiem, - stāsta eksperte.

Katrs ceturtais Latvijas jaunietis vismaz reizi nedēļā vai biežāk skolā piedzīvo apcelšanu vai novēro, kā skolas biedri apceļ citus, l...



Komentāri