lv
wFtPIuu8PsZlS1OE6DQ9F3m44Dz4RlwJR15c7HCM
2539371

Vāc parakstus par Stambulas konvencijas ratificēšanu vēl šogad

Vāc parakstus par Stambulas konvencijas ratificēšanu vēl šogad

Organizācija "Sievietei paveicās" sākusi parakstu vākšanu, lai aicinātu Latviju ratificēt Stambulas konvenciju vēl šogad.

Pirmajā parakstu vākšanas nedēļā aicinājums savācis 700 parakstus. Atklātā vēstule valdības frakcijām un Labklājības ministram Uldim Augulim (ZZS) tiks iesniegta šī gada 13.novembrī.

Vēstulē izteikts aicinājums vēl šogad atrast iespēju ratificēt Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē apkarošanu un novēršanu. "Ar katru mirkli, kad tiek atlikta konvencijas ratifikācija, tā slīkst arvien dziļākās ideoloģiskās kaujās un ļauj izplatīties nepatiesai informācijai par tās saturu, mērķi un nepieciešamību", uzsvērts vēstulē.

Tāpat vēstulē norādīts, ka šīs ideoloģiskās cīņas, noliedzot problēmas nopietnību, arvien vairāk normalizē vīriešu vardarbību pret sievietēm. Vēl vairāk - tās, pamatojoties uz ideoloģiskiem aizspriedumiem un mazākuma marginalizāciju, pieļauj, ka Latvija var būt viena no sešām retajām Eiropas Savienības valstīm, kuras nav pilnībā uzņēmušās šīs starptautiskās saistības.

Jau 2021.gadā Satversmes tiesa lēma, ka Stambulas konvencija atbilst Satversmei. Satversmes tiesa vērsa uzmanību, ka Stambulas konvencijas piemērošanas joma aptver tikai vardarbības izskaušanu un neuzspiež nekādu īpašu laulības vai ģimenes formu pieņemšanu vai ieviešanu. Tomēr politiķi un konvencijas pretinieki turpina izmantot šos argumentus, lai turpinātu iegūt popularitāti, šķeltu un maldinātu sabiedrību par Stambulas konvencijas ratifikāciju kā apdraudējumu Latvijai.

Valsts plāno samazināt hipotekārā kredīta pārkreditēšanas izmaksas

Valsts no savas puses hipotekārā kredīta pārkreditēšanas izmaksas fiziskām personām plāno samazināt, mainot ķīlas reģistrēšanas veidu, otrdien pēc darba grupas par kreditēšanas jautājumiem sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

"Šodien iepazināmi...

Mūzikas žanru savienošanās festivālā «Arēna»
Festivālā "Arēna" šajā gadā plānota bagātīga programma, kurā īpašs akcents likts uz dažādu mūzikas žanru saplūšanu. Festivāla otrajā koncertā klausītājiem bija iespēja baudīt džeza, kamermūzikas, kā arī folkloras iespaidus "Keno Harriehausen Quartet" i...
Prezidents viesojas zivrūpniecības uzņēmumā

Pēc ekskursijas uzņēmuma pārstāvjiem bija iespēja ar Valsts prezidentu pārrunāt zivrūpniecības nozarē šī brīža aktuālākos jautājumus un izaicinājumus, kuros būtu nepieciešams valsts atbalsts.

Šodien Latvijas vietējā zivrūpniecības uzņēmumā Banga Ltd reģ...



Komentāri