lv
FVZafIdsyEAGLYN6f652LQh6FXFm9lRO1khLCRLP
2539143

Valsts plāno samazināt hipotekārā kredīta pārkreditēšanas izmaksas

Valsts plāno samazināt hipotekārā kredīta pārkreditēšanas izmaksas

Valsts no savas puses hipotekārā kredīta pārkreditēšanas izmaksas fiziskām personām plāno samazināt, mainot ķīlas reģistrēšanas veidu, otrdien pēc darba grupas par kreditēšanas jautājumiem sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

"Šodien iepazināmies ar Ekonomikas ministrijas iespējamo likuma grozījumu versiju. Valsts pusē ir rasts risinājums, kā mēs ķīlas varam reģistrēt citādā veidā un samazināt izmaksas," teica Siliņa.

Vienlaikus viņa piebilda, ka darba grupai vēl ir jālemj par to, kādi tieši varētu būt gaidāmie Ministru kabineta (MK) noteikumi.

Konkrētu piedāvājumu gan likumā, gan MK noteikumos darba grupa plāno sagatavot līdz šā gada beigām.

Jau ziņots, ka Siliņa šodien vadīs nākamo darba grupas par kreditēšanas jautājumiem sanāksmi.

Darba grupā strādā pārstāvji no Tieslietu, Finanšu un Ekonomikas ministrijas, kā arī Latvijas Bankas, Latvijas Zvērinātu notāru padomes, finanšu institūcijas "Altum" un asociācijas "FinTech Latvija".

Mūzikas žanru savienošanās festivālā «Arēna»
Festivālā "Arēna" šajā gadā plānota bagātīga programma, kurā īpašs akcents likts uz dažādu mūzikas žanru saplūšanu. Festivāla otrajā koncertā klausītājiem bija iespēja baudīt džeza, kamermūzikas, kā arī folkloras iespaidus "Keno Harriehausen Quartet" i...
Prezidents viesojas zivrūpniecības uzņēmumā

Pēc ekskursijas uzņēmuma pārstāvjiem bija iespēja ar Valsts prezidentu pārrunāt zivrūpniecības nozarē šī brīža aktuālākos jautājumus un izaicinājumus, kuros būtu nepieciešams valsts atbalsts.

Šodien Latvijas vietējā zivrūpniecības uzņēmumā Banga Ltd reģ...

Latvijai reņģu nozvejas kvota Baltijas jūrā nākamgad samazināsies par 43%

Latvijai reņģu nozvejas kvota Baltijas jūrā nākamgad samazināsies par 43%, informē Zemkopības ministrijā (ZM).

Ministrijā norāda, ka svētdien, 22.oktobrī Luksemburgā, Baltijas jūras valstu sadarbības platformas "Baltfish" nozares augsta līmeņa ekspertu ...



Komentāri