lv
AKuv8HCL9XqgVBdCIf7rpF9F39JsrgTT7NLyLdvi
2517191

Ministrija: Pasažieru vilciens starp Viļņu un Rīgu sāks kursēt nākamgad

Ministrija: Pasažieru vilciens starp Viļņu un Rīgu sāks kursēt nākamgad

Pasažieru vilciens starp Viļņu un Rīgu sāks kursēt nākamā gada sākumā, piektdien paziņoja Lietuvas Satiksmes ministrija.

Lietuvas satiksmes ministrs Marjus Skuodis atzina, ka pagaidām nav skaidrības, vai vilciens kursēs caur Šauļiem vai Daugavpili.

"Ziemeļlietuvas pašvaldības ir izrādījušas lielu interesi un vēlmi, lai pasažieru vilciens Viļņa-Rīga kursētu caur Šauļiem, un paralēli notiek diskusijas par vilcienu satiksmes atjaunošanu uz Daugavpili. Es ticu, ka kopā ar kolēģiem atradīsim labāko risinājumu," sacīja Skuodis.

Pēc viņa teiktā, tuvākajā laikā tiks noslēgti nepieciešamie līgumi starp Lietuvas un Latvijas uzņēmumiem.

Piektdien Baltijas valstu satiksmes ministri Rīgā vienojās par ātru Eiropas sliežu platuma standarta dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" pabeigšanu, informēja Lietuvas Satiksmes ministrijā.

Kā norādīja Lietuvas Satiksmes ministrijā, visu "Rail Baltica" projektu, kas savieno Baltijas valstis ar Eiropu, plānots pabeigt 2030. gadā, savukārt Lietuvas un Polijas dzelzceļa sliežu ceļu savienošana paredzēta 2028. gadā.

Psiholoģijas speciāliste: «Krievu valodai ir pēdējais laiks pazust» (+VIDEO)

Iebildumi pret pārejas laiku līdz 2026.gadam neiztur kritiku, pauž Latvijas eksperte.

Sabiedrībā izcēlušās debates par apstiprināto Nacionālās drošības koncepciju, kas nosaka, ka līdz 2026.gadam Latvijā jāpārtrauc krievu valodas lietošana sabiedriskajos...

Abu Meri: ārstniecības iestāžu pārvaldībā iespējami daudzi uzlabojumi

Publiskā sektora ārstniecības iestādēm ir daudz kas uzlabojams pārvaldībā, lai spētu caurskatāmi un efektīvi nodrošināt pacientam pieejamu un kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu, šādu vērtējumu pēc "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības" apmeklēj...

Novatours atcēlis ceļojumus uz Jordāniju, apsver izmaiņas ceļojumiem uz Ēģipti

Tūrisma kompānija "Novatours" drošības apsvērumu dēļ ir atcēlusi ceļojumus uz Jordāniju, kā arī kompānija apsver veikt izmaiņas ceļojumiem uz Ēģipti, aģentūrai LETA apstiprināja "Novatours" pārdošanas vadītāja Liāna Pudule-Indāne.

Kompānija ceļojumus uz...



Komentāri