lv
1s4Aai6u1wR1F4RM9cUQZQFEdQSZjq82R60Vr2aU
2517190

Psiholoģijas speciāliste: «Krievu valodai ir pēdējais laiks pazust» (+VIDEO)

Psiholoģijas speciāliste: «Krievu valodai ir pēdējais laiks pazust» (+VIDEO)

Iebildumi pret pārejas laiku līdz 2026.gadam neiztur kritiku, pauž Latvijas eksperte.

Sabiedrībā izcēlušās debates par apstiprināto Nacionālās drošības koncepciju, kas nosaka, ka līdz 2026.gadam Latvijā jāpārtrauc krievu valodas lietošana sabiedriskajos medijos.

Par šo jautājumu savos viedokļos sociālajā tīklā X (iepriekš Twitter) dalās psiholoģe un pedagoģijas eksperte Anita Legzdiņa.

"Krievu valodai ir pēdējais laiks pazust no sab. medijiem - atgādinu, pēc 33 gadiem kopš valsts neatkarības atjaunošanas. Latvijas valstspiederīgajiem jau sen bija vismaz jāsaprot valsts valoda, viesi - lasīs ziņas angliski. Jūsu iebildumi pret pārejas laiku līdz 2026.gadam neiztur kritiku - sab.medijs 2 valodās šķeļ sabiedrību un uztur divas kopienas. Nav saprotams arī iebildums - tik ātri. Ātri? Cik desmitgades, jūsuprāt, nebūtu ātri?! Un vēl. Ir nožēlojami šādi ļauties "austrumvējiem".

"Kāpēc, - pauž A.Legzdiņa, -joprojām lietojat padomju propagandas palieku "krievvalodīgie"? Ir krievi, poļi, igauņi, ukraiņi utt. Un latvieši. Latvijas valsts valoda ir latviešu valoda. No valsts budžeta finansētajiem sabmedijiem ir jāstrādā tikai latviešu valodā".

Eksperta izteikumi atklāja viedokļu atšķirību starp komentētājiem sociālajā tīklā.

Dagnis Isaks: "Bet ,kā neizmantojot propogandas paliekas, nosaukt latviešus, krievus, baltkrievus, armēnus u.t.t. kuri dzīvo Latvijā un ikdienā sarunājas krievu valodā?"

Meža Strazds: "Tikai ar mazvērtības kompleksiem sirgstoša tauta cepsies par šiem formulējumiem. Anita, cenšaties tikt tam pāri".

Flip-my-cookies: "Tagad jau jauna modes tendence - mazākumtautība".

Liana Langa: "Cik daudz dažādos LV NVO ir pūtēju ru stabulē, kuri ar apbrīnojamu regularitāti tiek iedarbināti, lai šo stabuli pūstu medijos?"

Abu Meri: ārstniecības iestāžu pārvaldībā iespējami daudzi uzlabojumi

Publiskā sektora ārstniecības iestādēm ir daudz kas uzlabojams pārvaldībā, lai spētu caurskatāmi un efektīvi nodrošināt pacientam pieejamu un kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu, šādu vērtējumu pēc "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības" apmeklēj...

Novatours atcēlis ceļojumus uz Jordāniju, apsver izmaiņas ceļojumiem uz Ēģipti

Tūrisma kompānija "Novatours" drošības apsvērumu dēļ ir atcēlusi ceļojumus uz Jordāniju, kā arī kompānija apsver veikt izmaiņas ceļojumiem uz Ēģipti, aģentūrai LETA apstiprināja "Novatours" pārdošanas vadītāja Liāna Pudule-Indāne.

Kompānija ceļojumus uz...

Siliņa: Latvija ir gatava attīstīt savu aizsardzības industriju

Latvija ir gatava attīstīt savu aizsardzības industriju, lai palielinātu Eiropas Savienības militāro kapacitāti un vienlaikus nodrošinātu papildu ekonomikas izaugsmi, uzsvēra Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), tiekoties ar Eiropas Komisijas (EK) ie...



Komentāri