lv
REkKBweGU6oCf45JZVw2k3PSJIYf7MyVtcQPQmQG
2506075

Deputāti mudina noteikt, ka Ukrainas bērniem būtu jāmācās Latvijas skolās

Deputāti mudina noteikt, ka Ukrainas bērniem būtu jāmācās Latvijas skolās

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija mudina noteikt, ka Ukrainas bērniem būtu jāmācās Latvijas skolās.

Komisijas sēdē izskanēja, ka pašlaik ap 4000 Ukraiņu skolas vecuma audzēkņi, kuri dzīvo Latvijā, mācās attālināti jeb tālmācībā Ukrainas skolās. Savukārt Igaunijā un Lietuvā skola vecuma audzēkņiem no Ukrainas ir pienākums mācīties vietējā skolā.

Deputāti Ingmārs Līdaka (AS) un Raimonds Bergmanis (AS) norādīja, ka būtu iespējams likumā noteikt, ka ar laiku Ukraiņu bērniem jāmācās Latvijas skolās, lai tādējādi laikus veicinātu viņu integrēšanos sabiedrībā.

Komisijas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris (ZZS) norādīja, ka komisija ar šo priekšlikumu vērsīsies Izglītības un zinātnes ministrijā. Līdaka norādīja, ka priekšlikumu varētu iesniegt arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā.

Savukārt Finanšu ministrijā komisija plāno vērsties ar aicinājumu ļaut Latvijā dzīvojošajiem Ukrainas iedzīvotājiem saņemt nodokļu atmaksu par attaisnotajiem izdevumiem.

Deputāti sēdē kritiski novērtēja arī to, ka latviešu valodas mācīšana Ukrainas iedzīvotājiem valsts līmenī netiek atbilstoša organizēta, jo mācības vien pieejamas decentralizēti un mazākā apmērā tiem, kuri dzīvo ārpus Rīgas.

ĀM brīdina neapmeklēt Libānu

Ņemot vērā pieaugošos drošības riskus Tuvo Austrumu reģionā, kas atstāj negatīvu ietekmi arī uz drošības situāciju Libānā, ĀM brīdina Latvijas valstspiederīgos bez pamatotas vajadzības neapmeklēt Libānu, jo īpaši valsts dienvidu reģionus.

Kā informēja ...

RB Rail parakstījusi līgumu par ES finansējumu tuvu miljards eiro apmērā

Baltijas valstu kopuzņēmums AS "RB Rail", kas izveidots dzelzceļa projekta "Rail Baltica" īstenošanai, parakstījis jaunu finansēšanas līgumu ar Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūru (CINEA) 928 miljonu eiro apmērā, informēja "RB Rail...

Lietuva atklājusi, kad notiks Baltijas elektrotīklu izolētas darbības tests

Baltijas valstu elektrotīklu kopīgais izolētas darbības tests jāveic 2025.gada februārī pirms plānotās sinhronizācijas ar Rietumeiropas elektrotīkliem, trešdien paziņoja Lietuvas enerģētikas ministrs Daiņus Kreivis.

"Izolētas darbības tests notiks tie...



Komentāri