lv
89Mq9QbG5euZS7gEJf8QnnsZ4IWtj1RcLklOMscJ
2505597

Siliņa pošas uz austrumu robežu

Siliņa pošas uz austrumu robežu

Ministru kabinets lēma kāpināt žoga uz robežas ar Baltkrieviju un Krieviju izbūves tempu, atbalstot īpaša tiesiskā regulējuma noteikšanu ārējās sauszemes robežas apsardzībai nepieciešamās infrastruktūras izbūvei.

Ministru prezidente Evika Siliņa rīt, 19.oktobrī, apmeklēs Latvijas austrumu robežu, lai klātienē iepazītos ar robežas žoga un aizsargājošo elementu izbūves darbu virzību un tālākajiem plāniem Latvijas un Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas stiprināšanā, kā arī Latvijas Valsts robežsardzes (VRS) nodrošinājumu un darbu pastiprināta robežapsardzības režīma apstākļos.

Reaģējot uz Baltkrievijas īstenoto hibrīdoperāciju, VRS strādā pastiprinātā režīmā, ik dienu novēršot līdz pat vairākiem simtiem mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas un ES ārējo robežu.

Vizītē piedalīsies arī VRS priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts, finanšu ministrs Arvils Ašeradens un Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

Jau vēstīts, ka Ministru kabineta deklarācijā norādīts, ka žoga būvniecība uz robežas ar Baltkrieviju un Krieviju jāpabeidz līdz 2024.gada beigām. Ministru kabinets 10.oktobrī lēma kāpināt izbūves tempu, atbalstot īpaša tiesiskā regulējuma noteikšanu ārējās sauszemes robežas apsardzībai nepieciešamās infrastruktūras izbūvei.

Kultūras ministre Logina saņēma pļauku sociālajā platformā (+VIDEO)

"Pārāk nacionālistiska pieskaņa, kas progresīvajiem jaunkomunistiem nepatīk?"

“Progresīvā” kultūras ministre Agnese Logina savā X tīkla kontā (iepriekš Twitter) izteikusi politisku paziņojumu.

"Latvijas valoda ir skaista, spēcīga un neatkārtojama. Tā i...

Nosauktas ceļu satiksmei drošākās pašvaldības

Satiksmes ministrija (SM) "Ceļu satiksmes drošības pašvaldību novērtēšanas indeksā 2022", ņemot vērā ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) statistiku novadā un iedzīvotāju viedokli, par ceļu satiksmei drošāko pilsētu atzinusi Ventspili un par drošāko novadu...

Restaurēta filma «Vai viegli būt jaunam»? - kinoklasikas festivālā Francijā

Francijas pilsētā Lionā šobrīd notiek restaurētu klasisko filmu festivāls "Festival Lumière", un pirmoreiz šī festivāla uzmanību izpelnījies arī Latvijas kinodarbs - režisora Jura Podnieka leģendārā dokumentālā filma "Vai viegli būt jaunam?" (1986) atl...



Komentāri