lv
uLqfwZMdXW6hCZXt749S0i9s1VJ31Sj2pQ3lGyP8
2505596

Kultūras ministre Logina saņēma pļauku sociālajā platformā (+VIDEO)

Kultūras ministre Logina saņēma pļauku sociālajā platformā (+VIDEO)

"Pārāk nacionālistiska pieskaņa, kas progresīvajiem jaunkomunistiem nepatīk?"

“Progresīvā” kultūras ministre Agnese Logina savā X tīkla kontā (iepriekš Twitter) izteikusi politisku paziņojumu.

"Latvijas valoda ir skaista, spēcīga un neatkārtojama. Tā ir attīstījusies gadsimtu gaitā, pārdzīvojusi okupācijas jūgu, kļuvusi stiprāka kā mūsu vienīgā valsts valoda. Tā ir bijusi iedvesmas avots tūkstošiem Latvijas mākslinieku un rakstnieku. Tā ir iedvesmas avots mums visiem".

Politiķa paziņojums virknē komentētāju sarauca uzacis.

Aigars Prūsis: "Man skolā mācīja, ka ir latviešu valoda".

Jāzeps Baško: "Jo īsāka būs Jūsu ministrēšanas karjera, jo lielākas izredzes latviešu valodai".

Dāvis Viļums: "Ja ir Latvijas valoda un tāda ir tikai viena, tātad eksistē arī tāda "krievijas valoda", kas nav Latvijas valoda un mediji krievijas valodā Latvijas valstij nav nāapmaksā".

Juris Vējš:"Māra Zālīte jums ieteica izlasīt Satversmi. Satversmes 4. panta pirmais teikums: "Valsts valoda Latvijas Republikā ir latviešu valoda." Joprojām neesat izlasījusi, jo, agresorvalsts krievijas pilsoņus apkalpojot, nav laika, vai ne?"

ik: "Es runāju Latvijas, krievijas, Lielbritānijas un Somijas valodās. Tā sanāk pēc ministres teiktā. Ja Jums neērti izrunāt (rakstīt) latviešu valoda, tad neesat pelnījusi un nedrīkstat būt Latvijas Republikas kultūras ministre! Jūs nedrīkstat pārstāvēt latviešu kultūru!"

Jānis: "Tagad Latviešu valodu sauksim par “Latvijas valodu”? Pārāk nacionālistiska pieskaņa, kas progresīvajiem jaunkomunistiem nepatīk? Kas vēl mūms jāpārdefinē? “Latviešu nācija” gan jau arī vairs nav politkorekti un jāsaka politiskā nācija".

Nosauktas ceļu satiksmei drošākās pašvaldības

Satiksmes ministrija (SM) "Ceļu satiksmes drošības pašvaldību novērtēšanas indeksā 2022", ņemot vērā ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) statistiku novadā un iedzīvotāju viedokli, par ceļu satiksmei drošāko pilsētu atzinusi Ventspili un par drošāko novadu...

Restaurēta filma «Vai viegli būt jaunam»? - kinoklasikas festivālā Francijā

Francijas pilsētā Lionā šobrīd notiek restaurētu klasisko filmu festivāls "Festival Lumière", un pirmoreiz šī festivāla uzmanību izpelnījies arī Latvijas kinodarbs - režisora Jura Podnieka leģendārā dokumentālā filma "Vai viegli būt jaunam?" (1986) atl...

Rail Baltica saņems papildu 1,1 miljardu eiro nākamajiem projekta posmiem

Šodien Baltijas valstu kopuzņēmums RB Rail AS paziņoja par jauna finansēšanas līguma parakstīšanu ar Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūru (CINEA) 928 miljon eiro apmērā.

Šis ievērojamais finansējums kopā ar triju Baltijas valstu naci...



Komentāri