lv
PkjZkwxByqEzH0B1YFmGfYOVmZoSmrUZd32aw1um
2504395

Rīgas domes deputāts: Vajadzīgs parks "nevēlamajiem" pieminekļiem

Rīgas domes deputāts: Vajadzīgs parks "nevēlamajiem" pieminekļiem

Rīgas domes sēdē lems par Mtislava Keldiša pieminekļa Rīgā pārvietošanu.

Šodien Rīgas domes sēdē plānots lemt par Mtislava Keldiša pieminekļa Rīgā pārvietošanu uz pašvaldības aģentūras "Rīgas pieminekļu aģentūra" noliktavu Varoņu ielā 13. Šobrīd piemineklis atrodas netālu no Latvijas universitātes ar skatu uz Rīgas kanālu un operu.

"M. Keldišs ir Rīgā dzimis zinātnieks, apbalvots ar ordeņiem, bet ir bijis komunists. Ja šodien domes sēdē atbalstīs pārvietošanu, tad M.Keldiša piemineklis dosies uz slēgtu teritoriju pie Brāļu kapiem. Iepriekš tika solīts, ka šī slēgtā teritorija varētu kļūt par kritušo pieminekļu apskates parku.", saka Ivars Drulle, Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja vietnieks.

“Visiem šobrīd nevēlamajiem pieminekļiem būtu jārod vieta, kādā parkā vai ierīkotā teritorijā, kur daļu mūsu valsts vēstures mēs paši, pētnieki un tūristi varētu turpināt apskatīt», - uzskata deputāts.

Latvijā 71% iedzīvotāju pēdējā gada laikā ir saņēmuši krāpnieciskus zvanus

Aptuveni divi no trim Latvijas iedzīvotājiem jeb 71% iedzīvotāju pēdējā gada laikā ir saņēmuši krāpnieciskus zvanus, bet viens no trīs jeb 31% - viltus īsziņu, ziņo "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās iedzīvotāju aptaujas datiem.

Tāpat resp...

Latvijas politiķi mudina veikt izmeklēšanu par raķetes trāpījumu slimnīcai Gazā

Latvijas politiķi mudina veikt rūpīgu izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kā raidīta raķete otrdien trāpīja slimnīcā Gazas joslā, kur gāja bojā ap 200 cilvēku.

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs paziņojis, ka slimnīcu un nevainīgu civiliedzīvotāju bombardēš...

Austrumu slimnīcā atklās jaunuzbūvēto virszemes pārēju

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) 23.oktobrī plkst.10.30 tiks atklāta jaunuzbūvētā virszemes pāreja, kas savienos stacionārus "Latvijas Onkoloģijas centrs" un "Gaiļezers", aģentūru LETA informēja slimnīcas preses sekretāre Ilga N...



Komentāri