lv
uMP5IEzxxDEZ05gJsH54ieg013CqrnRbAuvEC5cP
2504394

Latvijā 71% iedzīvotāju pēdējā gada laikā ir saņēmuši krāpnieciskus zvanus

Latvijā 71% iedzīvotāju pēdējā gada laikā ir saņēmuši krāpnieciskus zvanus

Aptuveni divi no trim Latvijas iedzīvotājiem jeb 71% iedzīvotāju pēdējā gada laikā ir saņēmuši krāpnieciskus zvanus, bet viens no trīs jeb 31% - viltus īsziņu, ziņo "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās iedzīvotāju aptaujas datiem.

Tāpat respondenti bieži sastapušies arī ar datu - internetbankas lietotāja numura, personas kodu un karšu datu - izvilināšanas mēģinājumiem dažādu darījumu veikšanai.

Ar krāpnieciskiem zvaniem biežāk sastapušies lielās pilsētās dzīvojošie, savukārt vismazāk - jauni cilvēki līdz 29 gadu vecumam. Tikmēr par viltus īsziņu upuriem biežāk kļuvuši tieši gados jaunāki aptaujātie.

Kā liecina aptauja, starp Baltijas valstīm viltus zvani visvairāk izplatīti tieši Latvijā - ja Latvijā ar tiem sastapušās divas trešdaļas iedzīvotāju, tad Lietuvā un Igaunijā - nedaudz vairāk nekā puse. Savukārt kaimiņvalstīs biežāk nekā Latvijā izplatīta krāpniecība ar viltus īsziņām.

Katrs ceturtais jeb 28% Latvijas iedzīvotāju gada laikā ir saskārušies ar mēģinājumiem izkrāpt datus, katrs sestais jeb 16% iedzīvotāju ir piedzīvojuši investīciju krāpšanas mēģinājumu, bet katrs septītais jeb 13% - krāpšanos ar pārdošanu tiešsaistē. Arī viltus rēķinu saņemšana un romantisko attiecību krāpšana joprojām ir aktuāla.

Latvijas politiķi mudina veikt izmeklēšanu par raķetes trāpījumu slimnīcai Gazā

Latvijas politiķi mudina veikt rūpīgu izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kā raidīta raķete otrdien trāpīja slimnīcā Gazas joslā, kur gāja bojā ap 200 cilvēku.

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs paziņojis, ka slimnīcu un nevainīgu civiliedzīvotāju bombardēš...

Austrumu slimnīcā atklās jaunuzbūvēto virszemes pārēju

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) 23.oktobrī plkst.10.30 tiks atklāta jaunuzbūvētā virszemes pāreja, kas savienos stacionārus "Latvijas Onkoloģijas centrs" un "Gaiļezers", aģentūru LETA informēja slimnīcas preses sekretāre Ilga N...

Futbola spēļu sarunāšanas skandāls: 'Dinamo Rīga' vārds 'uzpeld' Igaunijas tiesā
Latvijas pirmās jeb "Optibet" Nākotnes līgas komanda "Dinamo Rīga" pēc aizdomām par spēļu rezultātu ietekmēšanu atsauca savu dalību no sacensībām. Lai gan komanda izstājusies no Latvijas čempionāta, "Dinamo Rīga" gadījums vēl nav beidzies, bet komandas...


Komentāri