lv
wwy3LFFxtYUnhOrCjGD0BtEC6tJkV1A1fRdKOQf4
2504153

Igauņi pārņems vairāk nekā 50 degvielas uzpildes staciju Latvijā

Igauņi pārņems vairāk nekā 50 degvielas uzpildes staciju Latvijā

Konkurences padome (KP) atļāvusi SIA "Kool Latvija" mātesuzņēmumam Igaunijas "Aqua Marina" iegādāties un izmantot tiesības pārvaldīt kopumā vairāk nekā 50 SIA "East-West Transit" un SIA "Naples" aktīvus - galvenokārt degvielas uzpildes stacijas, kas strādā ar "Latvijas nafta" zīmolu.

Attiecīgie aktīvi galvenokārt tiks izmantoti degvielas mazumtirdzniecībā.

KP konstatēja, ka apvienošanās negatīvi samazinās konkurenci tikai degvielas mazumtirdzniecības tirgū Rūjienā, tāpēc "Aqua Marina" atteicās no degvielas uzpildes stacijas iegādes šajā pilsētā, un apvienošanās tika atļauta.

"Aqua Marina" un tās saistīto uzņēmumu darbība Latvijas teritorijā ir saistīta ar degvielas mazumtirdzniecību, kā arī ikdienas patēriņa preču mazumtirdzniecību. "Aqua Marina" un tās īpašniekiem pieder Igaunijas uzņēmums "Olerex", kas arī nodarbojas ar degvielas mazumtirdzniecību.

Savukārt "East-West Transit" un "Naples" uzņēmumu un to saistīto uzņēmumu saimnieciskā darbība ir saistīta ar degvielas mazumtirdzniecību degvielas uzpildes stacijās, degvielas, cietā, šķidrā un gāzveida kurināmā un līdzīgu produktu vairumtirdzniecību. Tādējādi apvienošanās dalībnieku darbība pārklājas degvielas mazumtirdzniecības tirgū.

KP lietas izpētes gaitā, izvērtējot konkurences apstākļus ietekmētajos tirgos, secināja, ka šajos tirgos darbojas vairāki konkurenti jeb citas degvielas uzpildes stacijas. Turklāt apvienošanās dalībnieku tirgus daļas šajos tirgos ir mazākas nekā konkurentiem.

Lielākoties vienā autoceļā apvienošanās dalībnieku darbības tieša pārklāšanās nenotiek vai arī pārklāšanās ietekme ir nenozīmīga. Līdz ar to KP secināja, ka apvienošanās neradīs būtiskas sekas lielākajā daļā apskatīto konkrēto tirgu.

"Kool Latvija" valdes priekšsēdētājs Sandis Šteins iepriekš norādīja, ka pārņemšanas procesa pirmajā posmā ar zīmolu "Latvijas nafta" šobrīd strādājošās degvielas uzpildes stacijas darbu turpinās ar pašreizējo zīmolu. "Visi esošie "Latvijas naftas" klientu līgumi paliks spēkā un "Kool" pārdošanas komanda personīgi sazināsies ar klientiem, lai garantētu raitu pāreju," viņš sacīja.

Nākamgad palielinās ārstniecības personu atalgojumu

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) šodien panākusi vienošanos ar Veselības ministriju (VM) par ārstniecības personu atalgojuma palielinājumu no nākamā gada, tādējādi izvairoties no mediķu streika.

Kā informē VM, nāka...

Porziņģim 20 punkti «Celtics» uzvarā pārbaudes mačā (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien guva 20 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes mačā, viņa pārstāvētajai Bostonas "Celtics" komandai gūstot uzvaru.

"Celtics" mājās ar rezultātu 123:110 (41:30, 37:30, 22:28, 23:22) pār...

Girgensons gūst vārtus un izvicina dūres «Sabres» uzvarā pār «Lightning» (VIDEO)

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons otrdien savā sezonas trešajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē guva vārtus un sekmēja Bufalo "Sabres" komandas uzvaru.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:1, 0:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Tampabejas "Li...



Komentāri