lv
blPUz2LiTdh7ReOa71hgzkYRd99cjGY3QcrMvpuk
2492966

Novērtēta situācija pie slēgtā Vientuļu robežkontroles punkta

Novērtēta situācija pie slēgtā Vientuļu robežkontroles punkta

Pie aizvadītajā naktī slēgtā Vientuļu robežkontroles punkta (RKP) gaidošie cilvēki ar autobusiem tiks pārvesti uz citu tuvāko robežkontroles punktu, kas atrodas Grebņevā, pavēstīja Balvu novada Vecumu pagasta pārvaldes vadītājs Ilmārs Locāns.

Pēc viņa novērojumiem, slēgtajā Vientuļu RKP viss ir "negaidīti mierīgi". Pēc tam, kad pēdējie cilvēki, kas vēl ir pie robežas, ar autobusiem tiks aizvesti uz Grebņevu, robežpunktā vairs paliks tikai robežsargi.

Uz robežas ir saliktas betona barjeras, kas uzskatāmi demonstrē, ka RKP ir slēgts. Tiek vāktas nost iepriekš sagatavotās teltis, kas tika uzslietas, gatavojoties robežšķērsotāju pieplūdumam.

Kā ziņots, no šodienas stājas spēkā Latvijas valdības lēmums apturēt Latvijas un Krievijas robežas Pededzes un Vientuļu robežšķērsošanas vietu darbību.

Latvija šādu lēmumu pieņēma saistībā ar Krievijas pieņemto lēmumu no šī gada 16.oktobra Ukrainas pasu turētājiem ļaut ieceļot Krievijā no trešajām valstīm tikai divās robežšķērsošanas vietās - caur Šeremetjevas starptautisko lidostu Maskavā, Krievijā, un caur Vientuļu robežšķērsošanas vietu uz Latvijas un Krievijas robežas, kas ir viens no mazākajiem robežšķērsošanas punktiem uz Eiropas Savienības (ES) un Krievijas robežas.

Muita liegusi robežas šķērsotāja mēģinājumu ievest 37 286 eiro skaidrā naudā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, novērsušas kāda robežas šķērsotāja mēģinājumu nedeklarējot ievest skaidru naudu 37 286 eiro apmērā, informēja VID pārstāvji.

Ned...

Piemēroti sodi par traucējumiem piekļuvei centralizēto eksāmenu rezultātiem

Par tehniskiem traucējumiem piekļuvei centralizēto eksāmenu rezultātiem divām Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) amatpersonām un vienai Valsts izglītības satura centra (VISC) amatpersonai piemērots mēnešalgas samazinājums uz trim mēnešiem, skaidr...

«Solis uz nākotni»: Organizācijas spēju palielināšana projekta ietvaros

Projekts "Solis uz nākotni", kura mērķis ir stiprināt un veicināt organizācijas kapacitāti, ir sasniedzis būtiskus panākumus pēdējo mēnešu laikā Kultūras biedrības “Alternatīvā Realitāte” darbībā.

Tas ir guvis organizācijas dalībnieku atzinību par tā sp...



Komentāri