lv
xINJa7CEfHrwdBU0kfycvzvb9VspS5RuzAPmWlUZ
2491795

Latvijas konkursā uzvarēja 17 gadus vecas meitenes filma (+VIDEO)

Latvijas konkursā uzvarēja 17 gadus vecas meitenes filma (+VIDEO)

Jauniešiem bija iespēja parādīt savus darbus žūrijai, kas aktīvi darbojas kino industrijā.

Tika paziņots Latvijas jauniešu īsfilmu konkursa "1201RĪGA2023" uzvarētājs. Žūrijas balsu kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva 17 gadus veca meitene no Rīgas Adelīna Alise Bergmane. Viņas režisētu darbu ar nosaukumu "Es esmu tikai mazs" demonstrēja pirms starptaustiskā īsfilmu festivāla "MANHATTAN SHORT" programmas.

Šovasar Latvijas jauniešiem vecumā līdz 25 gadiem bija iespēja piedalīties Latvijas jauniešu īsfilmu konkursā "1201RĪGA2023", kur bija jāiesniedz līdz 3 minutēm garu filmu un kopā ar īsfilmu festivāla "MANHATTAN SHORT" programmu nokļūt uz Latvijas kino ekrāniem astoņās lielākajās Latvijas pilsētās.

Starptautiskā īsfilmu festivāla "MANHATTAN SHORT" atklāšanās ceremonijā Rīgā tika paziņots uzvarētājas vārds un pasniegta naudas balva 100 EUR vērtībā. Uz vienas skatuves satikās ASV vēstniecības pārstāvis un kultūras atašejs Keils Vāgners, kino režisors un festivāla pārstāvis Latvijā Staņislavs Tokalovs, kā arī jauniešu īsfilmu konkursa "1201RĪGA2023" uzvarētāja - Adelina Alise Bergmane ar savu komandu.

Visi Latvijas jauniešu īsfilmu konkursa "1201RĪGA2023" dalībnieki un kinoindustrijā ieinteresēti jaunieši tika aicināti uz īpašu seanu kinoteātrī "Ksuns", lai noskatītos labākās no atsūtītajām īsfilmam un pasaulē labākās īsfilmas no "MANHATTAN SHORT" festivāla programmas. Jauniešiem bija reta iespēja parādīt savus darbus žūrijai, kas aktīvi darbojas filmu industrijā, proti Emīlam Alpam un Rūtai Znotiņai, un kopā pārrunātu paveiktā darba rezultātus un jaunāko kino nozarē.

Jau otro gadu pēc kārtas konkurss dot iespēju Latvijas jauniešiem parādīt savus darbus plašākai auditorijai un motivē radīt savus oriģināldarbus. Uzvarētājas īsfilma tika izrādītā pirms katra starptautiskā īsfilmu festivāla "MANHATTAN SHORT" seansa. Šogad Rīgā festivālam "MANHATTAN SHORT" notika astoņi seansi, Latvijā kopumā - 24 seansi. Latvijā festivāls tiek organizēts jau 11.gadu un ikgadu to apmeklē ap 3000 skatītāju.

"MANHATTAN SHORT" ir unikāls pasākums, kurā katrs skatītājs ir kinokritiķis. Vairāk nekā 100 000 kinomīļu visā pasaulē vienas nedēļas laikā apvienojas ar mērķi - skatīties un balsot par vienu no 10 labākajām pasaules īsfilmām. Skatītāju balsojums tiek nosūtīts uz "MANHATTAN SHORT" galveno mītni, kur tiek apkopoti balsojumi no visas pasaules. Konkurss un festivāls notiek ar ASV vēstniecības Latvijā un Rīgas Domes atbalstu.

Latvijas futbolisti pārliecinoši zaudē Turcijai

Latvijas vīriešu futbola izlase svētdien Konjā 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā pēc veiksmīga pirmā puslaika piedzīvoja sagrāvi pret Turciju, kas pēc izcīnīta panākuma nodrošināja vietu finālturnīrā.

Latvieši D apakšgrupas mačā ar 0:4 (0...

Vientuļu un Pededzes robežpunkti slēgti sekmīgi; atkal pieaug spiediens uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju
Vientuļu un Pededzes robežpunktu slēgšana uz Latvijas un Krievijas robežas noritējusi sekmīgi, taču uz Latvijas un Baltkrievijas robežas atkal pieaug to cilvēku skaits, kuri atturēti no nelikumīgas robežas šķērsošanas, intervijā Latvijas Radio pavēstīj...
«Hamas» uzbrukumā gājusi bojā arī Izraēlas un Latvijas dubultpilsone

Palestīniešu teroristu grupējuma "Hamas" uzbrukumā Izraēlā ir gājusi bojā arī Izraēlas un Latvijas dubultpilsone, apliecina Latvijas Ārlietu ministrija.

Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš sociālajos tīklos vēsta, ka Ārlietu ministrija ir saņēmus...



Komentāri