lv
bAU1EPdbh1E67Jj8fstNeWUakS3gv09TigbZovMw
2478582

Pie Baltkrievijas robežas noteiks plašus gaisa telpas ierobežojumus

Pie Baltkrievijas robežas noteiks plašus gaisa telpas ierobežojumus

"Civilās aviācijas aģentūra" (CAA) no nākamās nedēļas atļāvusi ieviest plašus gaisa telpas izmantošanas ierobežojumus Latvijas-Baltkrievijas robežas tuvumā, informēja CAA pārstāvji.

Gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi stājas spēkā pusnaktī uz 16.oktobri un būs spēkā līdz 31.decembrim.

Vienlaikus CAA uzsver, ka gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi noteikti no Lauderiem Krievijas pierobežas zonā līdz Medumiem Lietuvas pierobežas zonā, iekļaujot tādas apdzīvotas vietas kā Dagda, Krāslava un daļu Daugavpils.

Ierobežojumi noteikti no zemes līdz 2895 metru augstumam.

CAA skaidro, ka ierobežojumi nepieciešami, lai Latvijas-Baltkrievijas pierobežā sekmīgi varētu nodrošināt netraucētu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) uzdevumu uzpildi, kas saistīti ar pilotējamās aviācijas un bezpilota gaisa kuģu izmantošanu.

Vienlaikus CAA atgādina, ka ar NBS nesaistītiem bezpilota gaisa kuģiem jeb droniem ir aizliegts izmantot gaisa telpu, ja nav saņemts saskaņojums lidojuma veikšanai. Lidojumus iespējams saskaņot vismaz vienu darba dienu iepriekš ar NBS Apvieto štābu.

Filozofs Svece par 'Pamieru' Daugavpilī: lāča pakalpojums publikai, bet KM nevajadzētu iejaukties
Daugavpils teātris ar režisora Māra Korsieša iestudēto dramaturga Alekseja Kuraļeha lugu "Pamiers" ir "izdarījis lāča pakalpojumu savai publikai," Latvijas Televīzijas raidījumā "Kultūršoks" atzina Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultā...
Kariņš: Latvijas un Igaunijas attiecību stiprināšana šobrīd ir īpaši būtiska

Latvijas un Igaunijas attiecību stiprināšana šobrīd ir īpaši būtiska, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), kurš piektdien darba vizītē apmeklēja Igauniju.

Kā informēja Ārlietu ministrijā, darba vizītes laikā Kariņš tikās ar Igaunija...

ANO pārstāvji pauduši izpratni par Vientuļu robežšķērsošanas punkta slēgšanu

ANO Augstā komisāra bēgļu jautājumos (UNHCR) pārstāvniecības Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs biroja pārstāvji ar izpratni vērtē Latvijas lēmumu slēgt Vientuļu robežšķērsošanas punktu, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Piektdien Iekšlietu ministrijas un ...



Komentāri