lv
g5NlUbV3vXpUhh6KMefGi8FW6mr6oEJJP9Cymocp
2478082

ANO pārstāvji pauduši izpratni par Vientuļu robežšķērsošanas punkta slēgšanu

ANO pārstāvji pauduši izpratni par Vientuļu robežšķērsošanas punkta slēgšanu

ANO Augstā komisāra bēgļu jautājumos (UNHCR) pārstāvniecības Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs biroja pārstāvji ar izpratni vērtē Latvijas lēmumu slēgt Vientuļu robežšķērsošanas punktu, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Piektdien Iekšlietu ministrijas un ANO Augstā komisāra bēgļu jautājumos (UNHCR) pārstāvniecības darbinieki apmeklējuši Latvijas un Krievijas robežšķērsošanas punktu “Vientuļi". Vizīte tika organizēta, reaģējot uz Krievijas lēmumu ierobežot visu Ukrainas pilsoņu ieceļošanu Krievijā caur sauszemi tikai caur Vientuļu robežšķērsošanas punktu un Latvijas valdības 12.oktobra lēmumu par šī punkta slēgšanu.

Tikšanās laikā puses pārrunāja radušos situāciju. Latvijas puses pārstāvji uzsvēra, ka Krievijas rīcība vērsta uz situācijas destabilizēšanu pierobežā un apzinātu grūtību radīšanu Ukrainas pilsoņiem, paredzot iespēju ieceļot Krievijā caur robežpunktu ar mazu caurlaidības kapacitāti.

Tika uzsvērts, ka nav pieļaujama kara bēgļu pakļaušana humānās krīzes draudiem, kas varētu rasties Vientuļu robežpunkta pārslogotības situācijā un Krievijas pusei kavējot personu plūsmu savā robežas pusē.

UNHCR pārstāvji pauduši izpratni par situācijas sarežģītību un solījuši strādāt kopā ar valsts iestādēm, lai nodrošinātu bēgļiem Latvijā drošu piekļuvi procedūrām un informācijai, kā arī apmierinātu viņu pamatvajadzības.

Iekšlietu ministrijas, pašvaldības un UNHCR pārstāvji vienojās turpināt sekot situācijas attīstībai, pārrunāja turpmāko iespējamo praktisko sadarbību un apliecināja savu apņemšanos turpināt sniegt visu nepieciešamos atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā.

Ludzas novadā 'nelegāļi' divreiz 'paviesojas' īpašumā – piecūko māju un apēd medu
Ludzas novada iedzīvotāja Jāņa Sjakstes māja šonedēļ divas reizes kļuvusi par patvērumu nelegālajiem robežpārkāpējiem – viņi ielauzušies namā, izsituši logu piemēslojuši, kā arī "paviesojušies pie bitēm, izņēmuši un ēduši medu", piektdien ziņo Lat...
Rinkēvičs: Zemā atalgojuma dēļ nevar piesaistīt darbiniekus iekšlietu nozarē

Iekšlietu nozarei ir jāparedz būtisks finansējuma pieaugums jau 2024.gada valsts budžeta projektā, uzsvēris Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien Rīgas pilī tikās ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (JV).

Kā informēja prezidenta padomnieks...

PVD: Obligāti jāizmeklē arī Dobeles novada Īles pagastā nomedītās mežacūkas

Atjaunots saraksts ar teritorijām, kurās nomedītās mežacūkas obligāti jāizmeklē uz Āfrikas cūku mēri (ĀCM), liecina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Turpmāk laboratoriski jāizmeklē būs arī tās me...



Komentāri