lv
7bsxgvfQyn2XpcjuupTlcZDYGdk6qgKdKkrxHxdr
2477831

Rinkēvičs: Zemā atalgojuma dēļ nevar piesaistīt darbiniekus iekšlietu nozarē

Rinkēvičs: Zemā atalgojuma dēļ nevar piesaistīt darbiniekus iekšlietu nozarē

Iekšlietu nozarei ir jāparedz būtisks finansējuma pieaugums jau 2024.gada valsts budžeta projektā, uzsvēris Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien Rīgas pilī tikās ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (JV).

Kā informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, puses tikās, lai pārrunātu Iekšlietu ministrijas 2024.gada valsts budžeta prioritātes, robežas izbūves gaitu uz Latvijas-Baltkrievijas un Latvijas-Krievijas robežas un robežapsardzības jautājumu, kā arī atalgojuma un personāla piesaistes problemātiku iekšlietu sistēmā strādājošiem.

"Iekšlietu nozarei ir nepieciešams un ir jāparedz būtisks finansējuma pieaugums jau 2024.gada valsts budžeta projektā, jo šobrīd zemā atalgojuma dēļ nevar piesaistīt darbiniekus ar esošo algu līmeni," pauda Valsts prezidents.

Valsts prezidents un iekšlietu ministrs pārrunāja drošības apstākļus Latvijas izglītības iestādēs. Amatpersonas bija vienisprātis, ka ir nepieciešams izstrādāt vienotu rīcības algoritmu dažādu krīžu gadījumiem. Šajā kontekstā nozīmīga ir sadarbība ar pašvaldībām gan glābšanas, gan drošības, gan krīžu pārvaldībai.

"Iekšlietu nozares liela atbildība ir drošas vides uzturēšana Latvijā, tostarp nodrošinot sabiedrības operatīvu informēšanu un apziņošanu sabiedriskās kārtības un personu drošības apdraudējumu gadījumā. Tas ir jautājums, ko ir nepieciešams pilnveidot," uzsvēra Rinkēvičs.

PVD: Obligāti jāizmeklē arī Dobeles novada Īles pagastā nomedītās mežacūkas

Atjaunots saraksts ar teritorijām, kurās nomedītās mežacūkas obligāti jāizmeklē uz Āfrikas cūku mēri (ĀCM), liecina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Turpmāk laboratoriski jāizmeklē būs arī tās me...

Zemkopības ministrs izskaidrojis, kā Latvija var atbalstīt Kosovu

Latvija var atbalstīt Kosovu ar konsultācijām un zināšanu apmaiņu lauksaimniecībā, tikšanās laikā ar Kosovas lauksaimniecības, mežsaimniecības un lauku attīstības ministru Fatonu Peci pauda zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS).

Zemkopības ministrijā...

SM: Ķekavas apvedceļš atver Latviju starptautiskākiem infrastruktūras projektiem

Ķekavas apvedceļš uzliek jaunu standartu Latvijas ceļu infrastruktūrai, piektdien Ķekavas apvedceļa atklāšanas pasākumā sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Vienlaikus ministrs piebilda, ka šis ir apjomīgs publiskās un privātās partnerības ...



Komentāri