lv
yglTW0snXeRg0xg2SfbVw3ZkHNHIOdGmUEhHUMQL
2472606

Briškens: Dzelzceļa pieturvietas šogad slēgt nedrīkstam

Briškens: Dzelzceļa pieturvietas šogad slēgt nedrīkstam

Dzelzceļa pieturvietas šogad slēgt nedrīkstētu, sacījis satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

VSIA "Autotransporta direkcija", VAS "Latvijas dzelzceļš" un AS "Pasažieru vilciens" vadību, informēja Satiksmes ministrija (SM).

SM norāda, ka ministrija ir saņēmusi vēstules un iesniegumus no simtiem cilvēku, kuri aicina pieturvietas neslēgt, tādēļ šonedēļ notika pārrunās par pieturvietām, ko plānots slēgt ar Sabiedriskā transporta padomes pieņemto lēmumu.

"Mana nostāja ir vienkārša - šogad nedrīkstētu slēgt nevienu dzelzceļa staciju. Kamēr nepienāks jaunie vilcieni un nebūs izvērtēts jaunais sabiedriskā transporta pieprasījums, tāds lēmums būtu pārsteidzīgs," uzsver Briškens.

Ministrs papildina, ka Igaunijas pieredze liecina, ka, saņemot jaunos vilcienus, palielinās arī pasažieru skaits, attiecīgi - piedāvājums rada pieprasījumu. Tas nozīmē, ka šobrīd nebūtu korekti pieņemt lēmumus, kas balstīti neaktualizētā informācijā par pasažieru skaitu.

"Tā būtu kļūda šogad slēgt stacijas. Lēmumam par staciju atvēršanu vai slēgšanu jābūt datos balstītam, ņemot vērā aktualizētu pieprasījumu, tostarp neaizmirstot par sociālo labumu no transporta nodrošināšanas mazapdzīvotās vietās", pauž ministrs.

Vienlaikus ministrs skaidro, ka vairākas no pieturām, ko plānots slēgt, būtu iespējams padarīt mūsdienīgas un piekļūstamas. Tajās varētu attīstīt urbāno infrastruktūru: pievedceļus, autostāvvietas, apgaismojumu, velo stāvvietas un visiem ērti pieejamas platformas.

"Šādas investīcijas primāri jāveic pašvaldībām, taču SM var pašvaldības atbalstīt, tai skaitā ar finansējumu, lai attīstītu infrastruktūru. Šādi risinājumi prasa lielas investīcijas, tāpēc vienmēr ir rūpīgi jāvērtē, kuras ir prioritāras un kurās ir vērts ieguldīt resursus," norāda Briškens.

SM atgādina, ka satiksmes ministra izvirzītie prioritārie virzieni ietver to, ka dzelzceļam nākotnē jākļūst par sabiedriskā transporta mugurkaulu, savukārt dažādiem transporta veidiem un pārvadājumu produktiem citam citu jāpapildina, jo tikai tā ir iespējams attīstīt ilgtspējīgu, iedzīvotājiem ērtu un modernu sabiedrisko transportu pilsētvidē un reģionos.

Graube: Izraēlas iespējamā sauszemes operācija Gazā būs ļoti asiņaina
Sauszemes operācija Gazā, kam gatavojas Izraēlas armija, būs ļoti asiņaina un sarežģīta. Tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.
ATD: Vilcienu pietura Inčupe nākamnedēļ netiks slēgta

VAS "Latvijas dzelzceļš" vilcienu pietura "Inčupe" no pirmdienas, 16.oktobra, netiks slēgta, un vilcienu apstāšanās saraksts pieturvietā nemainīsies, norāda Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāvji, noraidot izskanējušo informāciju par to, ka vilcieni...

Latvija apspēlē Armēniju un mazākumā izcīna pirmo uzvaru

Latvijas vīriešu futbola izlase ceturtdien Rīgā 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā mazākumā pieveica Armēnijas valstsvienību.

Latvija D grupas mačā uzvarēja ar 2:0 (1:0).

Vārtus guva Jānis Ikaunieks un Daniels Balodis.

Astotajā minūtē pēc ...



Komentāri