lv
2JINDzkcuVB6pyJHf2N15UIcjBkFJ19s54y7d35U
2472356

ATD: Vilcienu pietura Inčupe nākamnedēļ netiks slēgta

ATD: Vilcienu pietura Inčupe nākamnedēļ netiks slēgta

VAS "Latvijas dzelzceļš" vilcienu pietura "Inčupe" no pirmdienas, 16.oktobra, netiks slēgta, un vilcienu apstāšanās saraksts pieturvietā nemainīsies, norāda Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāvji, noraidot izskanējušo informāciju par to, ka vilcieni pieturā nepieturēs jau no nākamās nedēļas.

ATD precizē ka, ņemot vērā saņemtos iesniegumus, Sabiedriskā transporta padome ir uzdevusi ATD un Rīgas plānošanas reģionam atkārtoti, tajā skaitā dabā, novērtēt iedzīvotāju piekļuves iespējas sabiedriskajam transportam un sniegt ziņojumu nākamajā Sabiedriskā transporta padomes sēdē.

Pēc ziņojuma izskatīšanas Sabiedriskā transporta padome lems vilcienu pieturas "Inčupe" turpmāko virzību un iespējamajiem risinājumiem, norāda ATD.

Jau ziņots, ka septembrī sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" tika sākta parakstu vākšana par Inčupes apkaimes iedzīvotājiem pieejamas dzelzceļa stacijas nodrošināšanu.

Transporta jomas eksperti kritizējuši šo lēmumu kā stratēģiski netālredzīgu soli, jo tas kopumā mazinās cilvēku vēlmi izmantot dzelzceļu, lai gan Pierīgā šim transporta veidam būtu jākļūst par dominējošo.

Tāpat ziņots, ka līdz 2023.gada beigām VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) modernizēs 48 paaugstinātās pasažieru platformas un ar tām saistīto infrastruktūru dzelzceļa iecirkņos Rīga-Krustpils, Rīga-Skulte, Rīga-Tukums un Rīga-Jelgava.

Latvija apspēlē Armēniju un mazākumā izcīna pirmo uzvaru

Latvijas vīriešu futbola izlase ceturtdien Rīgā 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā mazākumā pieveica Armēnijas valstsvienību.

Latvija D grupas mačā uzvarēja ar 2:0 (1:0).

Vārtus guva Jānis Ikaunieks un Daniels Balodis.

Astotajā minūtē pēc ...

Kozlovskis izskaidrojis, kāpēc ir svarīgi slēgt Vientuļu robežšķērsošanas vietu

Neslēdzot Vientuļu robežšķērsošanas vietu, robežu ar Krieviju mēģinātu šķērsot tūkstošiem Ukrainas valstspiederīgo, veidojot milzu rindas, pastāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Krievija ir lēmusi, ka Ukrainas pasu turētājiem būs tiesība...

'Pro vape' no RAKUS plaušu ārsta tiesā prasa 5000 eiro par reputācijas aizskārumu
Tabakas izstrādājumu vairumtirgotājs SIA "Pro vape", kas izplata arī elektroniskās cigaretes ar zīmolu "Salt", vērsies tiesā pret Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas plaušu slimību ārstu Alvilu Kramu, prasot 5000 eiro saistībā ar reputācij...


Komentāri