lv
zitDQuvHPFzANlWs8Mab1vxTzNRVPQQED6IpgKys
2460298

Nosūtīti jau vairāk nekā 100 pieteikumi 250 000 eiro vērtībā par postījumiem

Nosūtīti jau vairāk nekā 100 pieteikumi 250 000 eiro vērtībā par postījumiem

"Swedbank" apdrošināšanas kompānijas "Swedbank P&C Insurance" par brīvdienu vētras postījumiem saņemto pieteikumu aptuvenais zaudējumu apmērs patlaban varētu būt ap 250 000 eiro, informēja bankas pārstāvji.

"Swedbank" apdrošināšana ir saņēmusi vairāk nekā 100 pieteikumus tikai pirmajās divās dienās, kopš stiprā negaisa un vētras, kas plosījās gandrīz visā Latvijas teritorijā. Vairums pieteikumu patlaban saņemti par stiprā vēja un negaisa radītiem bojājumiem mājoklim un blakus esošām ēkām. Saņemto pieteikumu aptuvenais zaudējumu apmērs varētu būt mērojams ap 250 000 eiro.

Kā apliecina "Swedbank" apkopotā informācija, visbiežāk vētras radīti bojājumi mājoklim saistīti ar kritušiem kokiem, izsistiem logu stikliem un bojātām jumta konstrukcijām. Vairumā gadījumu zaudējumus radījis stiprais vējš, kam seko lietus izraisīti bojājumi. Daļa klientu izmantojuši arī iespēju pieteikt diennakts tehnisko palīdzību, lai pasargātu mājokli no tālākiem bojājumiem.

"Swedbank" mājokļa apdrošināšanas produktu līnijas vadītāja Linda Rostoka skaidro, ka, lai gan šoreiz radīto bojājumu apmērs nav tik ievērojams, kā tas bija augusta lielgraudu krusas un vētras dēļ, pēc šīs nedēļas nogales saņemts ievērojami lielāks atlīdzību pieteikumu skaits, kā ierasts šajā laika periodā. Visbiežāk stiprais vējš lauzis kokus, kas bojājuši īpašumā esošos vārtus un izsitis logu rūtis. Tāpat lielā daļā gadījumu vējš bojājis skursteņus un jumta konstrukcijas un pat nogāzis pagalmā esošus objektus, piemēram, batutu un basketbola grozu, kas radījis bojājumus trešās personas mantai.

Šobrīd "Swedbank" vēl apkopo informāciju par visiem vētras radītajiem bojājumiem, taču, ja mājoklis vētras radīto bojājumu dēļ šobrīd nav apdzīvojams un notikušais ir apdrošināšanas gadījums, klientiem tiek atlīdzināti arī pagaidu īres mājokļa izdevumus līdz pat 12 mēnešiem.

Periodā no 2021.gada līdz šī gada augustam 6% no visām atlīdzībām tika izmaksātas par bojājumiem, kurus nodarīja dabas stihijas. "Swedbank" novērojusi, ka ik gadu pieaug izmaksātās atlīdzības par nodarītajiem zaudējumiem un šogad izmaksāto atlīdzību apmērs, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem pat dubultojies - 2021.gadā - vidējā atlīdzība bijusi ap 930 eiro, 2022.gadā - ap 990 eiro, bet 2023.gada periodā līdz augustam - 1817 eiro. Biežākais bojājumu cēlonis bija stipra vētra, kuras rezultātā uz ēku, žogu, siltumnīcu konstrukcijām krita virsū koki vai tika atplēsts jumtu segums. Postījumus radīja arī plūdi.

Lielākās izmaksātās atlīdzības pērn bija ap 13 000 eiro, 12 500 eiro un 9 600 eiro. Šogad izmaksātā lielāka atlīdzība par dabas stihiju radītajiem bojājumiem sasniegusi 58 000 eiro, kad plūdu dēļ mājokli nebija iespējams apdzīvot un segti arī pagaidu dzīvesvietas īres izdevumi.

"Swedbank" piedāvā apdrošināšanas pakalpojumus, kurus nodrošina "Swedbank P&C Insurance" un "Swedbank Life Insurance". Apdrošināšanas pakalpojumu klāsts aptver obligāto sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu (OCTA), brīvprātīgo auto apdrošināšanu (KASKO), mājokļa apdrošināšanu, ceļojuma apdrošināšanu, kā arī dzīvības apdrošināšanu, dzīvības apdrošināšana kredītsaistību segšanai un citus apdrošināšanas pakalpojumus.

"Swedbank" pēc aktīvu apmēra ir lielākā banka Latvijā.

Bēgļiem nodrošinās mentora un sociālā darbinieka pakalpojumus

Patvēruma meklētājiem un bēgļiem nodrošinās mentora un sociālā darbinieka pakalpojumus, informē Kultūras ministrija.

Lai stiprinātu patvēruma meklētāju un personu ar bēgļa vai alternatīvo statusu pamattiesību īstenošanu - iesaisti Latvijas sabiedrības s...

VDD novērtējis terorisma līmeni Latvijā. Vai ir pamats uztraukties?

Terorisma draudu līmenis Latvijā saglabājas zems un Valsts drošības dienests (VDD) rīcībā esošā informācija neliecina, ka tas tuvākajā laikā varētu mainīties, atzina dienestā.

VDD uzsver, ka satraukumam saistībā ar šodien skolās saņemtajām draudu vēstul...

Piektdien satiksmei atvērs Ķekavas apvedceļu

Piektdien, 13.oktobrī, Ķekavas apvedceļš būs atvērts satiksmei un pieejams ceļa lietotājiem, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi".

Jaunizbūvētā Ķekavas apvedceļa svinīgais atklāšanas pasākums sāksies plkst.11, plānots, ka ap plkst.12 jaunais apvedceļš b...



Komentāri