lv
TlVdexKWmJEQ2PMLbLCXHqxJvVvbvRvE0WU85JGj
2460297

Bēgļiem nodrošinās mentora un sociālā darbinieka pakalpojumus

Bēgļiem nodrošinās mentora un sociālā darbinieka pakalpojumus

Patvēruma meklētājiem un bēgļiem nodrošinās mentora un sociālā darbinieka pakalpojumus, informē Kultūras ministrija.

Lai stiprinātu patvēruma meklētāju un personu ar bēgļa vai alternatīvo statusu pamattiesību īstenošanu - iesaisti Latvijas sabiedrības sociālajos procesos un piekļuvi pakalpojumiem - ar Eiropas Sociālā fonda finansējumu tiks nodrošināta pielāgotu un individuālu sociālekonomiskās iekļaušanās mentoru un sociālo darbinieku pakalpojumu nodrošināšana "Vienas pieturas aģentūrā," kuras darbību organizēs Sabiedrības integrācijas fonds (SIF).

Kultūras ministre Agnese Logina (P) atzīmē, ka, reaģējot uz migrācijas situācijas izaicinājumiem Eiropas Savienībā, arī Latvijas uzdevums ir palīdzēt patvēruma meklētājiem orientēties Latvijas tiesību sistēmā, kā arīu sniegt tiem praktisku atbalstu.

"Paredzēts, ka pielāgota un individuāla palīdzība tiks sniegta vismaz 1140 patvēruma meklētājiem. Pakalpojumus nodrošinās vienas pieturas aģentūras ietvaros no Eiropas Sociālā fonda finansējuma SIF," norāda ministe.

Šajā pasākumā plānots kopējais finansējums ar elastības finansējumu ir 2 610 000 eiro apmērā, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda "Plus" finansējums 2 218 500 eiro un valsts budžeta līdzfinansējums 391 500 eiro.

VDD novērtējis terorisma līmeni Latvijā. Vai ir pamats uztraukties?

Terorisma draudu līmenis Latvijā saglabājas zems un Valsts drošības dienests (VDD) rīcībā esošā informācija neliecina, ka tas tuvākajā laikā varētu mainīties, atzina dienestā.

VDD uzsver, ka satraukumam saistībā ar šodien skolās saņemtajām draudu vēstul...

Piektdien satiksmei atvērs Ķekavas apvedceļu

Piektdien, 13.oktobrī, Ķekavas apvedceļš būs atvērts satiksmei un pieejams ceļa lietotājiem, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi".

Jaunizbūvētā Ķekavas apvedceļa svinīgais atklāšanas pasākums sāksies plkst.11, plānots, ka ap plkst.12 jaunais apvedceļš b...

Ostapenko šokējoši zaudē tenisistei, kura atrodas ārpus top 500

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko otrdien piedzīvoja zaudējumu Seulas "WTA 250" sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 13.vietu un turnīrā bija izsēta ar otro numuru, ar 6-3, 1-6, 6-7 (4:7) piekāpās mājiniecei Davonai Bakai, ka...



Komentāri