lv
bmmhLlIQsTK6FK6DblMylu9qov1FuXt2I46hqGa3
2452210

Rīgas domnieki lems par Keldiša krūšutēla novākšanu

Rīgas domnieki lems par Keldiša krūšutēla novākšanu

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien lems par Mstislava Keldiša krūšutēla novākšanu.

Jau ziņots, ka Rīgas Pieminekļu padome atbalstījusi ierosinājumu demontēt 1978.gadā uzstādīto pieminekli zinātniekam, "PSRS trīskārtējam sociālistiskā darba varonim" Keldišam, kas atrodas Rīgas kanālmalas apstādījumos.

Rīgas domes deputāti plāno uzdot "Rīgas pieminekļu aģentūrai" pārvietot krūšutēlu uz aģentūras noliktavu noliktavu Varoņu ielā 13.

Gala lēmums par krūšutēla pārvietošanu būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Kā norādīts Rīgas pieminekļu aģentūras mājaslapā, Keldišam par sevišķiem nopelniem zinātnes un tehnikas attīstīšanā, pasaulē pirmā cilvēka pilotējamā kosmosa kuģa "Vostok" radīšanā un sekmīgā palaišanā piešķirts sociālistiskā darba varoņa tituls. Ar PSRS Augstākās Padomes prezidija 1961.gada 17.jūnija dekrētu apbalvots ar otro Zelta medaļu "Sirpis un āmurs".

Postamenta labajā pusē savulaik bijuši piestiprināti Keldiša apbalvojumu atlējumi bronzā. Tie zuduši pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados.

Savukārt Publiskās atmiņas centra vēsturnieks Didzis Šēnbergs Latvijas Televīzijai skaidroja, ka Keldiša trīs lielākie sasniegumi PSRS militārajā kompleksā ir darbs pie kodolieročiem. Darbs pie ballistiskās raķetes Semjorkas un darbs pie spārnotajām raķetēm.

Kā ziņots, Rīgas dome pērn decembrī nolēma Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielu pārdēvēt par Brāļu Kaudzīšu ielu.

Raidījums: VP Līvānos izmeklē ielas noasfaltēšanu līdz graustā iecerētam SPA

Saistībā ar aizdomām par pašvaldības interesēs izkrāptu Eiropas Savienības (ES) fondu naudu Līvānos sākts jauns kriminālprocess, svētdienas vakarā vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "de facto".

"de facto" atgādina, ka nesen plaši izskanējušie n...

Šodien aptuveni 4000 cilvēku visā Latvijā tika traucēta elektroapgāde

Svētdien ap plks.18 elektroapgāde ir traucēta aptuveni 4000 klientu visā Latvijā, liecina AS "Sadales tīkls" paziņojums sociālajos tīklos.

Lielākie elektroapgādes traucējumi reģistrēti Limbažu, Siguldas un Saulkrastu novadā.

AS "Sadales tīkls" turpina s...

LIAA atbalstītam baltkrievu uzņēmējam kriminālprocess VDD, ziņo 'de facto'
Par iespējamu sankciju pārkāpšanu Valsts drošības dienests (VDD) tur aizdomās baltkrievu uzņēmēju Latvijā, kurš šeit ienācis ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu pēc Baltkrievijas opozīcijas protestiem 2020. gadā, svētdien zi...


Komentāri