lv
iGSO20SmasqeS8nj2vC1yyixP4n3wEa6h69fFIwN
2446038

Rinkēvičs: Starptautiskajai sabiedrībai jāsniedz Izraēlai politiskais atbalsts

Rinkēvičs: Starptautiskajai sabiedrībai jāsniedz Izraēlai politiskais atbalsts

Starptautiskajai sabiedrībai ir jāatbalsta Izraēlas tiesības uz pašaizsardzību, kas ir noteiktas starptautiskajās tiesībās, un jāsniedz morāli politiskais atbalsts, tādu viedokli pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Viņš uzsvēra, ka "Hamas" uzbrukums Izraēlai ar tik lielu upuru skaitu ir absolūti nosodāms. Prezidents norādīja, ka Izraēlai ir visas tiesības uz pašaizsardzību, veicot pretuzbrukumus.

"Starptautiskajai sabiedrībai pilnīgi noteikti ir jāatbalsta Izraēla un jānosoda šāda veida teroristiskas darbības. Situācija Izraēlā saasinās situāciju reģionā un atstās iespaidu arī globāli. Manuprāt, šeit nav vietas kompromisiem. Ar šo uzbrukumu pēc iespējas ātrāk ir jātiek galā," sacīja Valsts prezidents.

Viņš arīdzan atzīmēja, ka lielā mērā starptautiskā sabiedrība jautājumos, kas skar Tuvos Austrumus, tradicionāli ir bijusi diezgan dažādās pozīcijās. Arī dažādās pasaules valstīs reakcija ir bijusi atšķirīga, ir arī tādas, kuras atbalsta šo iebrukumu. Prezidenta ieskatā, starptautiskajām organizācijām ir attiecīgi jāreaģē uz notiekošo, ir vieta arī diplomātiskajiem centieniem.

Savukārt Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) tviterī norāda, ka Latvija asi nosoda "Hamas" teroraktus pret Izraēlu un tās iedzīvotājiem.

LETA jau rakstīja, ka sestdien notikušajos palestīniešu grupējuma "Hamas" uzbrukumos Izraēlai nogalināti vismaz 70 cilvēki, paziņojis Izraēlas glābšanas dienests "Magen David Adom".

Savukārt Izraēlas Veselības ministrija paziņoja, ka palestīniešu uzbrukumos ievainoti 908 cilvēki.

Palestīniešu kaujinieki sestdienas rītā veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā.

Izraēlas armija pavēstīja, ka kaujinieki izšāvuši 2200 raķešu, bet palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" bruņotais spārns apgalvo, ka tā kaujinieki ir izšāvuši vairāk nekā 5000 raķešu.

Tāpat kaujinieki no palestīniešu anklāva iekļuvuši Izraēlā vairākās vietās. Kā pavēstīja Izraēlas armijas preses pārstāvis, palestīniešu kaujinieki iekļuvuši Izraēlā ar paraplāniem, pa jūru un pa sauszemi.

Izraēlas aizsardzības spēki izsludinājuši gatavību karam un gaisa spēki veica atbildes triecienus Gazas joslā. Tāpat Izraēlas karavīri vairākās vietās iesaistījās kaujās ar iebrucējiem.

Rudens skarbums: Arī svētdiena būs mākoņaina, vētraina un lietaina

Svētdiena būs mākoņaina un lietaina, kā arī saglabāsies vētrains laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Lietus gaidāms galvenokārt rietumu un centrālajos rajonos, bet vietām Kurzemē tas var būt stiprs un to var pav...

Šapošņikovs aicina Ukrainas vēstniecību atsaukt nomelnojošo informāciju

Daugavpils teātra vadītājs Oļegs Šapošņikovs aicina Ukrainas vēstniecība Latvijā atsaukt valsts teātri nomelnojošu informāciju.

LETA jau rakstīja, ka Ukrainas vēstniecība Latvijā nosoda ukraiņu dramaturga Alekseja Kuraļeha lugas "Pamiers" iestudējuma iz...

'Bolt' un 'Wolt' kurjeru pieredzes pētniece saņem draudus soctīklos
Sociālajos medijos plaši apspriestā "Bolt" un "Wolt" piegādes darbinieku pieredzes pētījuma līdzautore, Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Kultūras un mākslu institūta vadošā pētniece Maija Spuriņa saņem draudus, norādīts ierakstā LKA tīmekļvietnē....


Komentāri