lv
oQwkrQ27t1RzH1cL8ACbmz0z1wcJQ3qWHarQdr4V
2440095

Rīgas domnieki lems par Mstislava Keldiša krūšutēla novākšanu Rīgas kanālmalā

Rīgas domnieki lems par Mstislava Keldiša krūšutēla novākšanu Rīgas kanālmalā

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja nākamnedēļ plāno lemt par Mstislava Keldiša krūšutēla novākšanu.

Jau ziņots, ka Rīgas Pieminekļu padome atbalstījusi ierosinājumu demontēt 1978.gadā uzstādīto pieminekli zinātniekam, "PSRS trīskārtējam sociālistiskā darba varonim" Mstislavam Keldišam, kas atrodas Rīgas kanālmalas apstādījumos.

Rīgas domes deputāti plāno uzdot "Rīgas pieminekļu aģentūrai" pārvietot krūšutēlu uz aģentūras noliktavu noliktavu Varoņu ielā 13.

Gala lēmums par krūšutēla pārvietošanu būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Kā norādīts Rīgas pieminekļu aģentūras mājaslapā, Keldišam par sevišķiem nopelniem zinātnes un tehnikas attīstīšanā, pasaulē pirmā cilvēka pilotējamā kosmosa kuģa "Vostok" radīšanā un sekmīgā palaišanā piešķirts sociālistiskā darba varoņa tituls. Ar PSRS Augstākās Padomes prezidija 1961.gada 17.jūnija dekrētu apbalvots ar otro Zelta medaļu "Sirpis un āmurs".

Postamenta labajā pusē savulaik bijuši piestiprināti Keldiša apbalvojumu atlējumi bronzā. Tie zuduši pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados.

Savukārt Publiskās atmiņas centra vēsturnieks Didzis Šēnbergs Latvijas Televīzijai skaidroja, ka Keldiša trīs lielākie sasniegumi PSRS militārajā kompleksā ir darbs pie kodolieročiem. Darbs pie ballistiskās raķetes Semjorkas un darbs pie spārnotajām raķetēm.

Kā ziņots, Rīgas dome pērn decembrī nolēma Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielu pārdēvēt par Brāļu Kaudzīšu ielu.

Pabriks: Ļaujot Krievijai atgūt elpu, tā agresīvi vērsīsies pret vēl kādu valsti

Ja Rietumvalstis pārtrauktu ieroču piegādes Ukrainai un krieviem izdotos iegūt atelpu, tad Krievija varētu atjaunot savas militārās spējas un agri vai vēlu agresīvi vērsties pret vēl kādu valsti, šādu vērtējumu pauda pētniecības centra "Northern Europe...

Šoreiz neizdevās! Ostapenko zaudē Pekinas WTA 1000 sērijas ceturtdaļfinālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko piektdien cieta zaudējumu Pekinas "WTA 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 17.vietu un turnīrā izsēta ar 13.numuru, ar 3-6, 2-6 piekāpās neitrālajai sportistei Ludmilai Samsonovai (WT...

Kļuvis zināms, kurš turpmāk vadīs Jaunās vienotības Saeimas frakciju

Par "Jaunās vienotības" (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēts Edmunds Jurēvics, informēja JV pārstāve Anna Ūdre.

JV skaidro, ka frakcijas jauna priekšsēdētāja vēlēšanas notika pēc tam, kad līdzšinējam frakcijas priekšsēdētājam Ainar...



Komentāri