lv
xISUIhKTjkGauIydPIgwfdEWsqtOwhgXTtLru57B
2434492

Saeima noraida opozīcijas priekšlikumus atsevišķiem produktiem samazināt PVN

Saeima noraida opozīcijas priekšlikumus atsevišķiem produktiem samazināt PVN

Saeima šodien noraidīja opozīcijas partiju "Stabilitātei", ''Latvija pirmajā vietā'' (LPV) un Nacionālās apvienības (NA) frakciju priekšlikumus, ar kuriem tika piedāvāts atsevišķiem produktiem samazināt pievienotās vērtības nodokļa likmes.

''Stabilitātei'' rosināja līdz 2027.gadam piemērot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināto likmi 5% apmērā Latvijā raksturīgiem pārtikas produktiem, tostarp, saglabāt PVN samazināto likmi svaigiem augļiem un dārzeņiem.

Latvijā raksturīgi pārtikas produkti ir maize, svaigā gaļa, svaigas vai atdzesētas zivis, piens, siers, biezpiens, mājas siers, krējums, raudzēta piena produkcija, svaigi augļi, ogas un dārzeņi.

Līdzīgu likumprojektu iesniedza NA deputāti, rosinot saglabāt samazināto PVN likmi Latvijai raksturīgiem augļiem, ogām un dārzeņiem.

Savukārt LPV rosināja nodokļa samazināto likmi 0% apmērā piemērot koksnes kurināmā un siltumenerģijas piegādēm, ja tā faktiskais patērētājs ir iedzīvotājs, kas pērk un patērē kurināmo mājsaimniecības vajadzībām.

Tāpat priekšlikums paredzēja piemērot PVN samazināto likmi 0% tādiem pārtikas produktiem kā dzeramais piens bez piedevām, tai skaita cukura un citiem saldinātājiem, ar derīguma termiņu līdz 10 dienām, piena produkti bez piedevām, maizei bez piedevām, svaigai un atdzesētai gaļai, zivīm un vistu un paipalu olu čaumalām.

Jau ziņots, šogad beigsies periods, kad svaigiem augļiem un dārzeņiem Latvijā tiek piemērota PVN samazinātā likme, proti, nākamā gada budžetā augļiem un dārzeņiem ir paredzēta PVN likme pilnā apmērā - 21%.

Ministru prezidente Evika Silņa (JV) pauda, ka koalīcija ir vienojusies atbalstīt tikai vietējos augļu un dārzeņu ražotājus, nevis visu ražotāju loku, nākamā gada budžetā tam atvēlot trīs miljonus eiro.

Radošo laimi noslēpt nav iespējams. Intervija ar ilustratori Rūtu Briedi
Tūlīt, tūlīt viss ies gaisā – no 6. līdz 8. oktobrim Siguldā norisināsies pirmais Bērnu un jauniešu literatūras festivāls – ļoti svarīgs notikums Latvijas grāmatu un īpaši bērnu literatūras kontekstā. Viena no festivāla centrālajām asīm Rūta Briede atz...
Remigrantus informēs par situāciju darba tirgū un nodarbinātības iespējām

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) darba mobilitātes konsultanti 19.oktobrī plkst.16 rīkos vebināru "Gribu atgriezties Latvijā! Ar ko sākt?", informējot remigrantus par situāciju darba tirgū un nodarbinā...

FOTO. Paskaties, kā Rīgā sācies pasaules čempionāts spiningošanā no laivām!

Ceturtdien Rīgā dots starts pasaules čempionātam spiningošanā no laivām.

Ceturtdienas rītā sacensību dalībnieki no "Pilsētas jahtkluba" Ķīpsalā devās Daugavā. No ceturtdienas līdz sestdienai sacensības tiks aizvadītas katru dienu no plkst.8 līdz 15, bet...



Komentāri