lv
dTkiyn8nufXX7OqAe1LOLSAHIIOJ5XR5EOC9MYaY
2429874

Šomēnes Regnārs Vaivars Nacionālajā teātrī iestudēs pats savu traģikomēdiju

Šomēnes Regnārs Vaivars Nacionālajā teātrī iestudēs pats savu traģikomēdiju

Katrs varmāka uzskata sevi par upuri, pauž dramaturgs.

26. oktobrī pirmizrāde Regnāra Vaivara audzināšanas romānam “Suņu ciema Nelaimes lācis”. Tas būs ceļojums, paliekot uz vietas. Kas notiek, kad “pagriez otru vaigu” sastopas ar “aci pret aci un zobu pret zobu”. Par mūžīgu kārdinājumu un kārdinātāju.

Tas būs ceļojums, paliekot uz vietas. Kas notiek, kad “pagriez otru vaigu” sastopas ar “aci pret aci un zobu pret zobu”. Tas būs par mūžīgu kārdinājumu un kārdinātāju. Kā ir, ja skatīties drīkst, bet nedrīkst pieskarties, pieskarties drīkst, bet nedrīkst iekosties, iekosties drīkst, bet nedrīkst sakošļāt, sakošļāt drīkst, bet nedrīkst izgaršot, izgaršot drīkst, bet nedrīkst norīt. Atcerieties, katrs varmāka uzskata sevi par upuri. Indivīds ir gudrs, stulba ir masa. Ja sods par jebkuru noziegumu nenāk ātri, gan noziegums, gan sods kļūst neadekvāti lieli. Agresoru vienmēr aizvaino upura nevēlēšanās atdoties labprātīgi un provocē vēl lielāku agresiju. Pāridarījuma piedošana ir līdzjūtīga līdzdalība noziegumā. Ir situācijas, kurās nežēlība ir daudz līdzjūtīgāka, konstruktīvāka un mazāk postoša nekā (bezgalīga) mīlestība.

Režisors - Regnārs Vaivars (1973). Beidzis LKA aktiermākslas un režijas kursu 1997. gadā.

Uzsācis darbu Latvijas Nacionālajā teātrī, bijis teātra štata režisors līdz 2009. gadam kā jaunais un dumpīgais skatuves “huligāns”, kura darbus raksturo interese par subkultūras tēliem un varoņiem, alternatīvas mūzikas oriģināls izmantojums, tēlaina skatuves telpa un augsta precizitāte aktieru lomu partitūras izstrādē.

Pēc brīvmākslinieka statusa izvēles aizvien lielāku uzmanību pievērsis teksta radošai pārrakstīšanai, pielāgojot iecerētajam izrādes vēstījumam, atsakoties no režijas kā teksta interpretācijas, bet uzsverot savas alternatīvas pasaules uzbūvi.

Izrādes galvenās lomas ir Laura Siliņa, Uldis Anže, Kārlis Reijers.

Pēc astoņu mēnešu pavadīšanas apcietinājumā atbrīvos 'Kremļa lakstīgalu' Andrijecu
Pēc gandrīz astoņu mēnešu atrašanās apcietinājumā, procesa virzītājs nolēmis noteikt ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli Tatjanai Andrijecai, kuru šī gada februārī apcietināja saistībā ar viņas iesaistīti pret Latvijas nacionālās drošība...
Kāpēc izlietoto motoreļļu svarīgi pareizi apsaimniekot? Skaidro eksperti
"Latvijas Zaļais punkts" uzsācis kampaņu "Nodod motoreļļu, nevis planētu!", lai samazinātu smēreļļu nevēlamu sadedzināšanu un nonākšanu vidē. Šobrīd tā ir samilzusi problēma, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" norādīja Valsts vides dienesta Atk...
Saeima ceturtdien lems par Latvijas paraksta atsaukšanu no Stambulas konvencijas

Saeima ceturtdien, 5.oktobrī, varētu skatīt Saeimas Juridiskā biroja sagatavoto lēmumprojektu par Latvijas paraksta atsaukšanu no Stambulas konvencijas.

Saeimas Ārlietu komisijas sēdē Saeimas Juridiskā biroja pārstāvis Mārtiņš Birģelis šodien norādīja, ...



Komentāri