lv
H2UzPT4IuIwmTpTzpne0hExK2JzFgwKsFsSLgVu0
2423798

Šteinbukai diez ko nepatīk ideja par atbalsta sniegšanu kredītņēmējiem

Šteinbukai diez ko nepatīk ideja par atbalsta sniegšanu kredītņēmējiem

Atbalstam kredītņēmējiem jābūt mērķtiecīgam un terminētam, taču vienlaikus atbalsta sniegšana varētu radīt relatīvi bīstamu precedentu – valsts var izdomāt sākt regulēt arī, piemēram, cenas.

Tā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" norādīja Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētāja Inna Šteinbuka.

Šteinbuka atzina, ka Eiropas Centrālās bankas politika, palielinot kredītu procentlikmes, mums kā patērētājiem nepatīk, taču tā nostrādāja ļoti efektīvi, jo cenas kāpj daudz lēnāk, lai gan tās joprojām ir augstas un turpina pieaugt.

"Eiropas Centrālā banka rīkojas korekti, jo Latvijā inflācijas kritums ir straujāks nekā vidēji Eiropas Savienībā," norādīja Šteinbuka.

Šteinbuka akcentēja, ka jau kopš kovida pandēmijas valdībai ir vēlme atbalstīt iedzīvotājus dažādos veidos. Arī tagad ieviest vēl kādu atbalsta veidu ir politiķu lēmums.

"Ja atbalsts ir mērķtiecīgs, terminēts, ja to nesniedzam visiem kredītņēmējiem, bet tikai tiem, kam tas ir vajadzīgs, kam ir grūti samaksāt, tas principā ir "okei", un tas varētu neuzlikt milzīgu papildu slogu uz budžetu. Bet tai pašā laikā tas varētu radīt relatīvi bīstamu precendentu, jo mēs tomēr dzīvojam tirgus ekonomikā – ja šodien sāksim regulēt kredītlikmes, rīt varbūt mums sagribēsies regulēt cenas. Ar to ir ļoti piesardzīgi jārīkojas," vērtēja Šteinbuka.

Bertāns Thunder rindās spēlēs ar citu numuru, nekā iepriekšējās NBA komandās

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns šosezon Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Oklahomasitijas “Thunder” rindās spēlēs ar 9.numuru, vēsta portāls sportazinas.com.

Šodien NBA notiek mediju diena, Par savu sastāvu treniņnometnei paziņoja ar...

Režisores Laimas Žurginas retrospekcija ļauj novērtēt talanta mērogu (+VIDEO)

Viņas dokumentālie darbi ir latviešu kultūras enciklopēdija.

Dokumentālā kino režisore Laima Žurgina (1943) septembra nogalē svin 80. jubileju, un Nacionālā Kino centra portāls filmas.lv sadarbībā ar Latvijas Nacionālā arhīva Valsts Kinofotofonodokument...

Hipotekāro kredītu procentu maksājumus uz gadu varētu samazināt par 50%
Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija turpinās diskusijas par hipotekāro kredītu ņēmēju aizsardzību, tostarp tiek apspriests uz vienu gadu par 50% samazināt kredīta procentu maksājumus. To Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja...


Komentāri