lv
JIyWHotr2rFlfL6ADAxntQqULOiJyeOtbF4zUDs4
2419360

Šogad atturēti jau vairāk nekā 10 000 cilvēki no Latvijas robežas šķērsošanas

Šogad atturēti jau vairāk nekā 10 000 cilvēki no Latvijas robežas šķērsošanas

Pēdējās trīs dienās Valsts robežsardze novērsusi 471 mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, informēja robežsardzē.

Septembrī, tāpat kā augusta beigās, bieži no Baltkrievijas Latvijā centušies nelegāli iekļūt, bet nav ielaisti ap 100 migranti dienā.

Kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas robežsargi atturējuši 10 227 cilvēkus, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā ir uzņemts 351 cilvēks. Viens no šiem cilvēkiem uzņemts nedēļas nogalē.

Pērn visa gada laikā kopā tika novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu no 11.augusta līdz 2024.gada 10.februārim vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā ir spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

Ņemot vērā Baltkrievijas realizēto nelegālās imigrācijas spiedienu, valdība septembra vidū nolēma apturēt Silenes robežšķērsošanas vietas darbību.

Pretiniece savainota - Ostapenko tikusi Pekinas turnīra astotdaļfinālā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien bez cīņas iekļuva Pekinas "WTA 1000" sērijas turnīra astotdaļfinālā.

Otrās kārtas mačā Ostapenko (WTA 17.), kura turnīrā izsēta ar 13.numuru, bija jātiekas ar Čehijas sportisti Lindu Noskovu (WTA 42.), tom...

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs aicina uz klasiskām vērtībam (+VIDEO)

Muzejam pieder visplašākā Latvijas modernisma aizsācēju kolekcija.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja piedāvātais lekciju cikls "Klasiskās vērtības" aizsākts 2012.gadā ar mērķi aktualizēt un popularizēt jautājumus par latviešu lietišķās mākslas un di...

Šilovs nosūtīts uz AHL pēc gaužām neveiksmīgās pārbaudes spēles

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Vankūveras "Canucks" kluba Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs ir nosūtīts uz "Canucks" farmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Ebotsfordas "Canucks", svētdien savā kontā "Twitter.com" vietnē paziņoja Vankūveras klubs.

Ebortsfor...



Komentāri