lv
zj3HrUgpASo5g4az3BmXZa2yT2avvpBqulQxd8Sy
2405360

Valsts sniegs Daugavpils tramvajam palīdzību 2,4 miljonu eiro apmērā (+VIDEO)

Valsts sniegs Daugavpils tramvajam palīdzību 2,4 miljonu eiro apmērā (+VIDEO)

Rasti risinājumi, kas ļaus ievērojami samazināt šī sabiedriskā transporta veida kustības ierobežojumu termiņus.

Latvijas valdība pieņēmusi lēmumu par 2,4 miljonu euro piešķiršanu Daugavpilij videi draudzīgā sabiedriskā transporta infrastruktūras attīstībai. Tas ļaus sakārtot tramvaja sliedes tramvaja depo teritorijā un nomainīt novecojušās komunikācijas zem renovējamiem tramvaja sliežu posmiem. Vienlaikus rasts risinājums tam, lai mazinātu ar remontdarbiem saistītos tramvaju satiksmes ierobežojumus, ziño daugavpils.lv.

AS “Daugavpils satiksmes” ierosinātie kustības ierobežojumi tramvaju 1. maršrutā lielākoties saistīti ar nepieciešamību veikt sliežu un pārmiju nomaiņu depo teritorijā Jātnieku ielā, kā arī šajā pilsētas daļā esošo, pirms teju 60 gadiem uzcelto pazemes komunikāciju (siltumtrašu, kanalizācijas un ūdensvada) nomaiņu. Jātnieku ielā tās atrodas 5 metru dziļumā un izvietotas plašā joslā. Bojājumu varbūtība, ņemot vērā komunikāciju vecumu, ir ļoti liela, un tādā gadījumā nāktos pārbūvēt tikko ieklātās sliedes un izremontēto ceļu.

Izvērtējot situāciju ar tramvaju satiksmes slēgšanas varbūtību līdz gada beigām, rasti risinājumi, kas ļaus ievērojami samazināt šī sabiedriskā transporta veida kustības ierobežojumu termiņus, vienlaikus paveicot visus nepieciešamos infrastruktūras uzlabošanas darbus.

Tramvaju satiksmi 1. maršrutā paredzēts ierobežot uz divām nedēļām: no 2. līdz 16. oktobrim. Pēc tam tiks pabeigti būvdarbi 3. tramvaja aplī Stropos, un varēs atsākties kustība visā 3. maršruta garumā un daļēji arī 1. maršrutā no Apavu kombināta caur Stropiem, izmantojot tramvaja vagonu tehniskai apkalpošanai depo Liepājas ielā.

Par alternatīvajiem pārvietošanās veidiem iedzīvotāji tiks informēti tuvākajās dienās.

Mairs Briedis neizpratnē par lidmašīnu atstātajām sliedēm (+VIDEO)

Latvijas bokseris Mairis Briedis pārsteidzis savus ''Facebook'' sekotājus ar savādiem jautājumiem.

Trešdien, 27. septembrī, sportists savā ''Facebook'' lapā publicēja video, kurā redzamas debesis ar lidmašīnu atstātām gāžu sliedēm. Briedis bija neizprat...

Latvijas Banka palielinājusi inflācijas prognozi šim gadam līdz 9%

Latvijas Banka palielinājusi gada vidējās inflācijas prognozi 2023.gadam no 8,5% līdz 9%, piektdien žurnālistiem pavēstīja Latvijas Bankas pārstāvji.

Savukārt gada vidējās inflācijas prognoze 2024.gadam ir samazināta no jūnijā prognozētajiem 2,4% līdz 2...

Baltkrievijā sāks tiesāt Latvijas pilsoni Sokoļenko; ĀM pārmet ierobežotas informācijas sniegšanu
Informācija par Latvijas pilsones Allas Sokoļenko kriminālprocesa virzību no Baltkrievijas iestādēm ir saņemta ierobežotā apjomā un novilcināti, norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.


Komentāri