lv
AYNaMwlkxAFtMPFaObP3c4UDyJyWSHKy9xhEaxvC
2398136

Portugāles jaunieši nosūtīja prasību Latvijai starp citām 33 valstīm (+VIDEO)

Portugāles jaunieši nosūtīja prasību Latvijai starp citām 33 valstīm (+VIDEO)

Mūsu valstij tiek pārmests, ka tā nerīkojas pret globālo sasilšanu.

Eiropas Cilvēktiesību tiesas (Tiesa) Lielā palāta izskatīs sešu portugāļu jauniešu (iesniedzēji) sūdzības par iespējamiem Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas (Konvencija) 2.panta (tiesības uz dzīvību), 3.panta (spīdzināšanas un necilvēcīgas attieksmes aizliegums), 8.panta (tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību) un 14.panta (diskriminācijas aizliegums) pārkāpumiem vairākās Eiropas Padomes dalībvalstīs, kas ir arī 2017.gada Parīzes nolīguma dalībvalstis, tostarp Latvijā.

Šajā lietā iesniedzēji apgalvo, ka valstis-atbildētājas neesot izpildījušas savus no Konvencijas izrietošos pozitīvos pienākumus, lai novērstu globālo sasilšanu, kas ir viens no cēloņiem karstuma viļņiem, tajā skaitā arī Portugālē, un kas esot negatīvi ietekmējis gan iesniedzēju dzīves apstākļus, gan veselību. Turklāt iesniedzēji uzsver, ka klimata pārmaiņas, kuru novēršanai valstis-atbildētājas neesot darījušas pietiekami, radīs jo īpaši būtisku ietekmi uz iesniedzējiem kā jaunākajām paaudzēm piederošām personām (starppaaudžu taisnīguma princips).

Neskaitot Latviju, šajā lietā valstis-atbildētājas ir Austrija, Beļģija, Bulgārija, Čehija, Dānija, Francija, Grieķija, Horvātija, Igaunija, Itālija, Īrija, Kipra, Krievija, Lielbritānija, Lietuva, Luksemburga, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Portugāle, Rumānija, Slovākija, Slovēnija, Somija, Spānija, Šveice, Turcija, Ukraina, Ungārija, Vācija, Zviedrija.

Tāpēc atbilstoši Tiesas lūgumam, lai efektivizētu lietas izskatīšanu, lielākā daļa valstu-atbildētāju, tajā skaitā arī Latvija, ir sagatavojušas vienotu pozīciju un to pārstāvību tiesas sēdē. Vienlaikus Latvijas intereses šajā sēdē pārstāvēs Latvijas pārstāvja starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās vietniece Elīna Luīze Vītola.

Butāns: Ir jāizskauž prakse pieprasīt darbiniekiem krievu valodas zināšanas

Nacionālās apvienības (NA) Saeimas frakcija iesniegusi grozījumus Darba likumā, kas paredz krievu valodas prasmes ļaut pieprasīt tikai atsevišķās profesijās.

NA rosina noteikt, ka krievu valodas prasmes varētu pieprasīt tikai atsevišķu profesiju grupu ...

LTV oktobrī ar pārsteigumu atgriežas «Īstās latvju saimnieces». Iepazīsti dalībnieces
Latvija Televīzijā (LTV) no 12. oktobra ceturtdienu vakaros pulksten 21 būs skatāma raidījuma "Īstās latvju saimnieces" jaunā sezona. Arī šogad tajā piedalīsies septiņas saimnieces, pārstāvot Vidzemi, Kurzemi, Latgali un Zemgali. Raidījuma astotā sezon...
Biedriņš izstāstījis par savu lomu jaunizveidotajā klubā Rīgas Zeļļi

Jaunizveidotā kluba "Rīgas Zeļļi" vēstnesis bijušais Latvijas izlases un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Andris Biedriņš centīsies palīdzēt ne tikai klubam, bet arī jaunajiem vienības spēlētājiem, preses konferencē norādīja Biedriņš.

Š...



Komentāri