lv
HisbhG05xPYlZQlqhzmQuCivOzwxcW0SP9J7SUO7
2393871

Iz zināms, kad Krievijas pilsoņiem Latvijā izmaksās pensijas

Iz zināms, kad Krievijas pilsoņiem Latvijā izmaksās pensijas

Ja atkārtoti nenotiks aizķeršanās ar naudas līdzekļu nonākšanu līdz Latvijai, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA), iespējams, līdz nākamās nedēļas beigām varētu izmaksāt pensijas Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pensiju saņēmējiem, ziņo VSAA.

VSAA ir saņēmusi informāciju no Krievijas Pensiju un sociālās apdrošināšanas fonda, ka no korespondentbankas atgūti līdzekļi un šonedēļ tiks veikts atkārtots pārskaitījums.

Ja nebūs aizķeršanās, tad pēc naudas saņemšanas VSAA varēs veikt izmaksu Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pensiju saņēmējiem līdz nākamās nedēļas beigām.

Krievijas pensiju izmaksa par šī gada trešo ceturksni kavēsies, jo nav saņemti naudas līdzekļi no Krievijas Federācijas Pensiju un sociālās apdrošināšanas fonda.

Krievijas fonds ir informējis VSAA, ka tiek meklēts risinājums, lai Krievija varētu veikt naudas pārskaitījumu pensiju izmaksai. Līdzko minētie līdzekļi tiks saņemti, VSAA nodrošinās to izmaksu.

Gadījumos, ja Krievijas pensiju izmaksas aizkavēšanās to saņēmējiem ir radījusi problēmas apmaksāt neatliekamas ikdienas dzīves vajadzības, Labklājības ministrija aicina vērsties pēc palīdzības savas pašvaldības sociālajos dienestos.

VSAA izmaksā Krievijas pensijas Latvijā dzīvojošām personām, kurām pensijas piešķirtas saskaņā ar Latvijas un Krievijas līgumu par sadarbību sociālās drošības jomā. Līgums ir spēkā no 2011.gada 19.janvāra.

Mareks Matisons: 11 tūkstošus stundu par vēlu
Neraugoties uz "apņemšanos" un Eiropas direktīvu, kas paredz, ka visās savienības dalībvalstīs jābūt iedzīvinātai krīzes apziņošanas sistēmai, Latvijā joprojām nedarbojas t.s. šūnu apraide. Plūdu krīze, šovasar Latviju negaidīti pārsteigusī postošā kru...
Novērtējumu gaida inovatīvi produkti ceļotājiem Latvijā (+VIDEO)

Valstī ir tūrisma piedāvājumi, kuri spēj konkurēt starptautiskajā tirgū, ir ilgtspējīgi un saistoši gan vietējai, gan ārvalstu auditorijai.

Konkursā “Eksporta un inovācijas balva 2023”, kuru jau astoņpadsmito gadu rīko Ekonomikas ministrija sadarbībā ar...

LDDK: Latvijā atkal tiek runāts par budžeta naudas sadali, nevis kā pelnīt

Latvijā atkal tiek runāts par budžeta naudas sadali, nevis iespējām nopelnīt, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" pauda Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Andris Bite.

"Mēs atkal iebraucam vecajās...



Komentāri