lv
W6slcxapPQxGBz86iRimnTlD6eJoVumbE0ZqK7QO
2366505

Tik tālu! Igaunijas policija pastiprinājusi kontroli pie robežas ar Latviju

Tik tālu! Igaunijas policija pastiprinājusi kontroli pie robežas ar Latviju

Saistībā ar migrācijas spiedienu uz Baltkrievijas un Latvijas robežas Igaunija ir palielinājusi policijas klātbūtni pie Iklas, kas ir viens no galvenajiem Igaunijas un Latvijas robežas šķērsošanas punktiem, vēsta reģionālais laikraksts "Parnu Postimees".

Saistībā ar situāciju uz Baltkrievijas un Latvijas robežas, kas tiek raksturota kā hibrīduzbrukums, Igaunijas policija pēdējās nedēļas laikā vairāk nekā ierasts pārbauda autobusu pasažierus, kas no Ainažiem iebrauc Iklā, informēja Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Rietumu prefektūras robežas un migrācijas kontroles dienesta vadītājs Margo Peterss.

Līdz šim nav atklāts neviens mēģinājums nelegāli iebraukt Igaunijā.

Jau vēstīts, ka svētdien Valgā netālu no Latvijas - Igaunijas robežas tika atklāta 21 cilvēka grupa, kas nelikumīgi bija ieradusies Igaunijā no Latvijas. Tie bija ārvalstnieki, kas bija patvaļīgi pametuši patvēruma meklētāju izmitināšanas centru Muceniekos Rīgas pievārtē

Pēdējā laikā Latvijā pieaugusi nelegālās migrācijas plūsma no Baltkrievijas, kur Aleksandra Lukašenko režīms nelegālos migrantus izmanto hirbīduzbrukumā.

Trešdien 12 cilvēku komanda no Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta vienības "ESTPOL-8" ieradās Latvijā, lai palīdzētu Latvijas kolēģiem cīņā pret nelegālās migrācijas plūsmu pār robežu no Baltkrievijas. Pēc Latvijas lūguma nosūtītā komanda darbu turpinās līdz 4.oktobrim.

Valainis pastāsta, uz ko  ir jābalsta Latvijas ekonomikas izrāviens

Latvijas ekonomikas izrāviens ir jābalsta uz darbaspēka un finansējuma pieejamības uzlabošanu, kā arī tiesiskās vides uzlabošanu un birokrātijas samazināšanu, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valaini...

Latvijas iedzīvotājiem dienā jānoiet vismaz 6000 soļu, iesaka eksperti (+VIDEO)

Cukura uzņemšanu un fiziskās aktivitātes var kontrolēt, izmantojot viedierīces.

Izmaiņas gaisa temperatūrā, dienasgaismas ilgums, socializēšanās biežums, atgriešanās skolā vai stingrākā darba ritmā - rudens sezonā cilvēks gan fiziski, gan emocionāli pie...

Saeima neatbrīvo no amata Latvijas Bankas prezidentu un padomes locekļus

Saeima šodien noraidīja opozīcijas partiju "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un "Stabilitātei" priekšlikumu par Latvijas Bankas prezidenta Mārtiņa Kazāka un padomes locekļu atbrīvošanu no amata.

Lēmumprojektus parlamentā iesnieguši deputāti Ainārs Šlesers (...



Komentāri