lv
NeNigZ4LeDaJJysphHHu6tIETnv2ODBr6vBnJOqG
2366309

Saeima neatbrīvo no amata Latvijas Bankas prezidentu un padomes locekļus

Saeima neatbrīvo no amata Latvijas Bankas prezidentu un padomes locekļus

Saeima šodien noraidīja opozīcijas partiju "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un "Stabilitātei" priekšlikumu par Latvijas Bankas prezidenta Mārtiņa Kazāka un padomes locekļu atbrīvošanu no amata.

Lēmumprojektus parlamentā iesnieguši deputāti Ainārs Šlesers (LPV), Ramona Petraviča (LPV), Edmunds Zivtiņš (LPV), Ričards Šlesers (LPV), Kristaps Krištopans (LPV), Vilis Krištopans (LPV), Linda Liepiņa (LPV), Mārcis Jencītis (LPV), Svetlana Čulkova ("Stabilitātei") un Dmitrijs Kovaļenko ("Stabilitātei").

Deputāti anotācijā norāda, ka Latvijas Bankas prezidents un padomes locekļi esot izdarījuši virkni smagu pārkāpumu, ko varot raksturot kā valsts amatpersonas amata pienākumu nepildīšanu - tīšu nolaidību, kas radījusi būtisku kaitējumu visam Latvijas finanšu sektoram.

Lēmumprojektu autori uzskata, ka Latvijas Bankas prezidents ir pieļāvis, ka Latvijā ir "pārspīlēti pārregulēta finanšu sektora uzraudzības sistēma un nav saprotama komercbanku kontrole".

Latvijas Bankas prezidents ir Mārtiņš Kazāks un padomes locekļi ir Māris Kālis, Santa Purgaile, Kristīne Černaja-Mežmale, Andris Vilks, Ilze Posuma un Zita Zariņa.

Intriga! Tuvākajā laikā gaidāmi ST spriedumi vairākās skaļās lietās

Tuvākajā laikā Satversmes tiesai (ST) būs jāizvērtē un jāsaka galavārds vairākās lietās, kas raisījušas lielu sabiedrības interesi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pavēstīja ST priekšsēdētājs Aldis Laviņš.

Patlaban tiek gatavot...

Pabriks komentējis Zelenska darbības ANO Ģenerālajā asamblejā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, uzrunājot ANO Ģenerālo asambleju, izmantoja visa veida argumentus, lai pēc iespējas vairāk organizācijas dalībvalstu nosliektos Ukrainas pusē, tādu viedokli pauda pētniecības centra "Northern European Policy Ce...

Izlases fizioterapeits: Pasaules kausā nereti centās izvilināt informāciju par basketbolistiem
Līdzjutēji ziņas par savainotu spēlētāju veselību vēlas dzirdēt cilvēcisku motīvu dēļ, tomēr Pasaules kausa finālturnīrā netrūka gadījumu, kad informāciju par Latvijas basketbolistiem centās izvilināt citu interešu pārstāvji, sarunā Latvijas Radio past...


Komentāri